Hjemmelaget Is

Is som hjelper deg å holde vekta

Trenger slett ikke være usunt.

MAGER SJOKOLADEIS: Tro det eller ei, men denne isen kan du faktisk nyte uten å tenke på vekta. Foto: Linda Marie Stuhaug
MAGER SJOKOLADEIS: Tro det eller ei, men denne isen kan du faktisk nyte uten å tenke på vekta. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Etter hvert som trærne blir grønnere og lufta blir varmere vil mange av oss kjenne lysten på en deilig iskrem øke betraktelig.

Is går tross alt hånd i hånd med vår og solskinn. Dessverre går det ikke alltid hånd i hånd med den såkalte bikinikroppen. Hvert fall dersom du forsyner deg av butikkenes iskremutvalg.

Heldigvis finnes det noen gode alternativer som både er magre, og som smaker godt. Det er nemlig fullt mulig å lage isen hjemme på eget kjøkken, med sunne ingredienser.

Vi har snakket med to matbloggere som gir deg sine beste tips til denne vårens beste hjemmelagde is, enten om det er til en hyggelig sammenkomst eller til alenekos. 

LES OGSÅ: Superdeilig is du kan lage selv

Nicecream

Oppskrift fra: Bakekona.blogg.no

Stine Haslestad bak bloggen Bakekona har en lang rekke med gode iskremoppskrifter som er snille mot vekta, som for eksempel lette sorbeter med friske smaker av frukt og bær. Men hun har også en variant av den populære «nicecreamen» som lages av blant annet banan og yoghurt. Her kan du selv velge om du vil smaksette isen med bær, frukt eller kakao.

NICECREAM: Med banan og yohurt som hovedingredienser kan du altså nyte denne nicecreamen med god samvittighet. Foto: Stine Haslestad, Bakekona
NICECREAM: Med banan og yohurt som hovedingredienser kan du altså nyte denne nicecreamen med god samvittighet. Foto: Stine Haslestad, Bakekona Vis mer

Du trenger:
100 gram frossen banan i biter (cirka 1 medium banan)
40 gram (ca 2 ss) Yoplait dobbel 0 % yoghurt med vaniljesmak
1 god ts sukrin melis med stevia - vanlig sukrin melis gjør selvsagt også susen.
En dash vaniljepulver - hvis du har.

Slik gjør du: Hell alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser, og kjør på full guffe til det har blitt en jevn røre. Dersom du ikke har Yoplait kan du fint også bruke melk, kesam eller annen yogurt. Isen må gjerne nytes med en gang, men dersom du ønsker en fastere is kan du fordele røra oppi to muffinsformer laget av silikon, og sette det i fryseren i 1-2 timer. 

LES OGSÅ: Dessert - sunt og helt uten sukker

Vannmelon-slush

Oppskrift fra: Bakekona.blogg.no

Med bare én ingrediens er nok dette den enkleste isen du kan lage, og den sunneste du kan spise.

Alt du trenger er en vannmelon.

Dersom vannmelonen ikke har nok smak kan du eventuelt tilsette litt sitronsaft eller litt sukrin melis.

SLUSH: Frossen vannmelon gjør seg utmerket som slush. Enklere blir det ikke. Foto: Stine Haslestad, Bakekona
SLUSH: Frossen vannmelon gjør seg utmerket som slush. Enklere blir det ikke. Foto: Stine Haslestad, Bakekona Vis mer

Slik gjør du: Skjær vannmelonen i biter og kjør i en blender til alt har blitt til en glatt væske. Hell over i en boks som tåler fryser, og la den stå i fryseren til den har stivnet. Bruk en gaffel og skrap til du sitter igjen med en slush. Fordel over i glass, og nyt med en gang.

LES OGSÅ: Dessert du kan spise til frokost

Sukkerfri og mager sjokoladeis

Oppskrift fra: Linda Marie Stuhaug

Matbloggeren Linda Marie Stuhaug er også lidenskapelig opptatt av sunn mat, og det inkluderer selvsagt sunne søtsaker. Prøv gjerne hennes fantastiske oppskrift på bananis på pinne, som vil få tennene til å løpe i vann. Hun kan også friste med en sunnere sjokoladeis til glede for alle sjokoladeelskere.

Du trenger:
3 eggeplommer
2 ss sukrin+
1 ss sukrin gold
3 ss kakao
2 dl vikingmelk
En klype salt

MAGERT: Tenk at selv sjokoladeis kan nytes med god samvittighet. Dette blir en god sommer. Foto: Linda Marie Stuhaug
MAGERT: Tenk at selv sjokoladeis kan nytes med god samvittighet. Dette blir en god sommer. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

Slik gjør du: Pisk eggeplommer, sukrin+ og sukringold til en eggedosis. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med en håndmikser. Den vil bli litt mer rennende enn ekte krem, men skal likevel være luftig. La håndmikseren gå mens du forsiktig tilsetter kakaoen og en klype salt. 

Vend inn eggedosisen i blandingen med en slikkepott til alt er godt blandet, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Sjokoladeisen kan stå i dager og uker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer