Iskaffe

Iskaffe-trikset alle bør kunne i sommer

Ikke drukket opp all kaffen på kanna? Ikke kast den, prøv heller dette!

ISKAFFE: Neste gang du har kaffe til overs på kanna bør du prøve dette geniale iskaffe-trikset! FOTO: NTB
ISKAFFE: Neste gang du har kaffe til overs på kanna bør du prøve dette geniale iskaffe-trikset! FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør du med den siste kaffeskvetten som er igjen på kanna? Det skulle ikke forundre meg om svaret er at du heller den ut i vasken, for hva ellers skal du gjøre med med den?

Vel, her om dagen da jeg scrollet meg gjennom nyhetsfeeden til TikTok dukket en videoen av @krisslovesfood opp. Teksten «Iskaffe tips» lyste opp mot meg og jeg kunne ikke annet enn å se videre.

@krisslovesfood Annonse ☕️ Elsker du kaffe? Men vet ikke hva du skal gjøre med restene? I samarbeid med Norad ønsker jeg å vise hvor enkelt du bruke opp kafferestene dine. #norad #utviklingsfondet #mateffekten #livretter #iskaffe #kaffester ♬ Summer Up - Jeppe Reil

Kaffeisbiter

Hvorfor har ikke jeg, som lager altfor mye kaffe hver eneste dag, tenkt på dette før? Iskaffe er jo så godt - spesielt nå om sommeren!

Og med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart.

Dersom du er glad i iskaffe med litt mer sødme, kan du for eksempel røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før du heller den i isbitformer.

KAFFEISBITER: Lag isbiter av kafferestene. Så har du alltid en iskaffe liggende på lur. FOTO: NTB
KAFFEISBITER: Lag isbiter av kafferestene. Så har du alltid en iskaffe liggende på lur. FOTO: NTB Vis mer

Slik lager du dalgona-kaffe

Dersom du har ekstra god tid, kan du gjøre iskaffen hakket proffere ved å lage dalgona-kaffen - bedre kjent som «karantene-kaffen» alle lagde på hjemmekontoret under pandemien.

Ifølge nettstedet godt.no er denne kaffedrikken opprinnelig fra Sør-Korea, hvor dalgona er et slags hjemmelaget sukkertøy som har eksistert i årevis.

Så hvorfor ble den plutselig så populær da koronaen kom? Joda, kaffen fikk fart på seg etter at en koreansk youtuber la ut fremgangsmåten av den i slutten av februar i 2021, og nå er videoen sett flere millioner ganger.

Oppskriften består av kun fem ingredienser: Kaffepulver, isbiter, varmt vann, sukker og melk.

I videoen nedenfor ser du fremgangsmåten:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer