Hva gjør du med den siste kaffeskvetten som er igjen på kanna? Det skulle ikke forundre meg om svaret er at du heller den ut i vasken, for hva ellers skal du gjøre med med den?
Vel, her om dagen da jeg scrollet meg gjennom nyhetsfeeden til TikTok dukket en videoen av @krisslovesfood opp. Teksten «Iskaffe tips» lyste opp mot meg og jeg kunne ikke annet enn å se videre.

Havregrøt-tabben nesten alle gjør
Kaffeisbiter
Hvorfor har ikke jeg, som lager altfor mye kaffe hver eneste dag, tenkt på dette før? Iskaffe er jo så godt - spesielt nå om sommeren!
Og med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart.
Dersom du er glad i iskaffe med litt mer sødme, kan du for eksempel røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før du heller den i isbitformer.


Kjæresteparet kuttet ut kaffen - gikk ned 90 kilo
Slik lager du dalgona-kaffe
Dersom du har ekstra god tid, kan du gjøre iskaffen hakket proffere ved å lage dalgona-kaffen - bedre kjent som «karantene-kaffen» alle lagde på hjemmekontoret under pandemien.
Ifølge nettstedet godt.no er denne kaffedrikken opprinnelig fra Sør-Korea, hvor dalgona er et slags hjemmelaget sukkertøy som har eksistert i årevis.
Så hvorfor ble den plutselig så populær da koronaen kom? Joda, kaffen fikk fart på seg etter at en koreansk youtuber la ut fremgangsmåten av den i slutten av februar i 2021, og nå er videoen sett flere millioner ganger.

Dette bør du unngå
Oppskriften består av kun fem ingredienser: Kaffepulver, isbiter, varmt vann, sukker og melk.
I videoen nedenfor ser du fremgangsmåten: