Vaniljeispinne med sjokolade og nøtter. FOTO: Columbus Leth
Vaniljeispinne med sjokolade og nøtter. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppskrifter:

Iskalde gleder

Hjemmelaget is smaker alltid godt. Her er tre favoritter!

Publisert

Vaniljeispinne med sjokolade og nøtter

Tid: 20 minutter Frysetid: 3 timer Antall: 6 stk.

Ingredienser 3 eggeplommer 2 eggehviter 2 ss sukker 1 vaniljestang 3 dl kremfløte 6 ispinneformer 6 ispinner

Overtrekk 3 ss hasselnøttkjerner 250 g sjokolade 2 ss kakaonibs

1. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse med en håndmikser. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. OBS: Piskerne må være helt rene og tørre. 2. Pisk fløten stiv i en tredje bolle, og vend den inn i eggeplommemassen. Fold eggehvitemassen inn i iskremen. Fyll den så i isformene, og la dem fryse i minst 3 timer. 3. Putt ispinner i når cirka halvparten av tiden er gått. 4. Overtrekk: Rist hasselnøttene lett på en tørr panne, og hakk dem fint. Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp de frosne ispinnene i den. Det gjøres lettest ved å ha den smeltede sjokoladen i et drikkeglass og dyppe ispinnene nedi, én av gangen. 5. Dryss med hasselnøtter og kakaonibs, og la sjokoladen stivne helt. Skal du ikke spise ispinnene med det samme, kan de legges i fryseren igjen, innpakket i matpapir.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer