Dessert:

Islagkake med browniebunn

En iskake passer perfekt som dessert til sommerfesten!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid: 1 time
Steketid: 25 min
Frysetid: Minst 8 timer

Ingredienser
Brownie

150 g mørk sjokolade
75 g smør
3 egg
150 g sukker
¼ ts salt
1 springform, 20 cm i diameter
lagkakeplast

Vaniljeparfait
½ vaniljestang
2 eggeplommer
50 g sukker
1 klype salt
2 ½ dl kremfløte

Jordbærparfait
200 g jordbær
75 g sukker
2 ss sitronsaft
½ vaniljestang
2 eggeplommer
2 ss sukker
1 klype salt
2 ½ dl kremfløte

Til servering
200 g jordbær
1 ts spiselig sølvstøv

Slik gjør

1. Brownie: Skru ovnen på 175°, og legg bakepapir i bunnen av springformen. Hakk sjokoladen grovt. Smelt smøret i en kasserolle, og tilsett sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Pisk egg og sukker lett sammen med en elektrisk pisker i en skål. Vend sjokoladesmøret i eggemassen med en slikkepott til deigen er jevnt og ensartet, og dryss med salt. Hell deigen i formen, og stek kaken i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl brownien helt på en rist. Ta brownien ut av formen. Legg igjen bakepapir i bunnen av formen, og sett lagkakeplast langs kanten på formen. Legg brownien i formen.

2. Vaniljeparfait: Skrap ut kornene av vaniljestangen. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn med en elektrisk pisker i en skål til massen blir lys og luftig. Tilsett salt. Pisk fløten til mykt skum med en elektrisk pisker, og vend den forsiktig i eggemassen. Fordel vaniljeparfaiten oppå browniebunnen i formen, og glatt overflaten med en skje. Sett igjen i fryseren i 2 timer.Steg 2

3. Jordbærparfait: Skyll og rens jordbærene. Kok jordbær, sukker og sitronsaft sammen i en kasserolle i 5–7 minutter til en kompott. Mos jordbærkompotten med en stavmikser, og sil den deretter slik at kjerner sorteres vekk. Avkjøl pureen. Skrap ut kornene av vaniljestangen. Pisk vaniljekorn, eggeplommer, sukker og salt luftig med en elektrisk pisker i en skål, og rør i jordbærpuré. Pisk fløten til skum med en elektrisk pisker i en skål, og vend den forsiktig i jordbærmassen. Fordel jordbærparfait oppå vaniljeparfaiten i formen, og sett islagkaken tilbake i fryseren i minst 6 timer.

4. Ta islagkaken ut av fryseren 10 minutter før servering. Pynt med friske jordbær og spiselig gullstøv.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer