BRØDKRANS: Brød må være noe av det beste som finnes - er du ikke enig? FOTO: Columbus Leth
BRØDKRANS: Brød må være noe av det beste som finnes - er du ikke enig? FOTO: Columbus LethVis mer

Bakst:

Italiensk brødkrans med soltørkede tomater og oliven

Du kan formelig kjenne smaken av Italia i denne fine brødkransen som er overraskende lett å bake.

Italiensk brødkrans med soltørkede tomater og oliven

Tid: 25 minutter / Hevetid: 1 1/2 timer / Steketid: 30 minutter / Antall: 1 brød

Ingredienser:

  • 15 g gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss flaksalt
  • 175 g durumhvetemel
  • ca. 250 g hvetemel

Fyll:

  • 20 svarte oliven uten stein
  • 2 ss hakkede, soltørkede tomater i olje (fra glass)
  • 50 g frisk mozzarella
  • 1⁄2 ts tørket oregano
  • 1⁄2 ts tørket rosmarin

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren, og rør den ut i lunkent vann i en stor bolle. Tilsett olivenolje, honning og flaksalt, og rør rundt. Rør durumhvetemelet i, og elt deretter hvetemelet i litt om gangen til deigen er myk og smidig. La den heve tildekket i bollen i romtemperatur i 1 time.
  2. Elt deretter deigen kjapt på et lett meldrysset bord. Rull den ut til et avlangt rektangel med en kjevle.
  3. Fyll: Hakk oliven og soltørkede tomater, og fordel dem oppå deigen. Dryss med små biter mozzarella og tørkede krydder.
  4. Pensle kanten av deigen med litt vann, og rull den sammen fra langsiden som en rullekake. Form den til en krans med en diameter på ca. 20 cm. Legg brødkransen på en stekeplate dekt med bakepapir, dryss på litt mel over deigen, og la den heve tildekket på platen i 30 minutter.
  5. Varm ovnen opp til 250°. Sett brødkransen inn i ovnen, og skru temperaturen ned til 200° etter 5 minutter. Stek brødet i ytterligere 25 minutter til det er gjennomstekt og lyder hult når du banker på undersiden av brødet med en finger. Avkjøl på en rist, og skjær det i kakestykker ved servering.

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Flere populære saker: