FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift:

Italiensk dessertvinner

Kaffetoppingen gir denne tiramisuen det lille ekstra.

Publisert

Tiramisu med kaffetopping

4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Ovnstid: 20 minutter
Hviletid: 4 timer

Ingredienser
3 eggeplommer
100 g sukker
250 g mascarponeost
2 ½ dl kremfløte
1 dl Marsala (dessertvin)
1 pakke ladyfingers-kjeks
4 glass til servering

Kaffetopping
25 g smør
2 ss grovmalt kaffe
25 g sukker
25 g mandelflak
1 ss kakao
25 g havregryn

1. Bruk en elektrisk pisker og pisk eggeplommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Pisk i mascarpone, slik at du får en tykk krem. Pisk fløten til fløteskum i en annen skål. Vend fløteskummet sammen med mascarponekremen.
2. Hell Marsala i en dyp tallerken. Knekk alle ladyfingers-kjeksene over på midten, og dypp dem i Marsalaen. Fordel et lag ladyfingers i glassene, og legg et lag mascarponekrem over. Fordel et nytt lag ladyfingers oppå kremen, og fortsett til kremen er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen. Sett glassene i kjøleskapet i 3–4 timer.
3. Kaffetopping: Sett ovnen på 180°. Smelt smøret i en liten kjele. Bland kaffe, sukker, mandelflak, kakao, havregryn og smeltet smør sammen i en skål. Legg bakepapir på en bakeplate, og fordel blandingen på platen i et jevnt lag. Stek i ovnen i 15–20 minutter til mandelflak og havregryn er gylne. La blandingen avkjøles. Dryss desserten med den sprø kaffetoppingen rett før servering.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer