FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppskrift:

Italiensk dessertvinner

Kaffetoppingen gir denne tiramisuen det lille ekstra.

Tiramisu med kaffetopping

4 porsjoner
Tid: 30 minutter
Ovnstid: 20 minutter
Hviletid: 4 timer

Ingredienser
3 eggeplommer
100 g sukker
250 g mascarponeost
2 ½ dl kremfløte
1 dl Marsala (dessertvin)
1 pakke ladyfingers-kjeks
4 glass til servering

Kaffetopping
25 g smør
2 ss grovmalt kaffe
25 g sukker
25 g mandelflak
1 ss kakao
25 g havregryn

1. Bruk en elektrisk pisker og pisk eggeplommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Pisk i mascarpone, slik at du får en tykk krem. Pisk fløten til fløteskum i en annen skål. Vend fløteskummet sammen med mascarponekremen.
2. Hell Marsala i en dyp tallerken. Knekk alle ladyfingers-kjeksene over på midten, og dypp dem i Marsalaen. Fordel et lag ladyfingers i glassene, og legg et lag mascarponekrem over. Fordel et nytt lag ladyfingers oppå kremen, og fortsett til kremen er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen. Sett glassene i kjøleskapet i 3–4 timer.
3. Kaffetopping: Sett ovnen på 180°. Smelt smøret i en liten kjele. Bland kaffe, sukker, mandelflak, kakao, havregryn og smeltet smør sammen i en skål. Legg bakepapir på en bakeplate, og fordel blandingen på platen i et jevnt lag. Stek i ovnen i 15–20 minutter til mandelflak og havregryn er gylne. La blandingen avkjøles. Dryss desserten med den sprø kaffetoppingen rett før servering.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: