Fiskesuppe

Japansk fiskesuppe med omelett

Blir det mye tung julemat framover? Da anbefaler vi denne lette suppen til avveksling.

JAPANSK FISKESUPPE: Dette er en lett og sunn suppe, og soppen og soyasausen gir denne en typisk japansk smak. Foto: Synøve Dreyer
JAPANSK FISKESUPPE: Dette er en lett og sunn suppe, og soppen og soyasausen gir denne en typisk japansk smak. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Japanske supper er nesten alltid basert på klar kraft med grønnsaker og fisk eller kjøtt i. Lette, men likevel mettende.

Japansk fiskesuppe med omelett

(4 porsjoner)

1 liter fiskekraft (vann + terning/fond)
4–6 shitakesopp eller østerssopp
1 gulrot
400 g torske- eller langefilet, uten skinn og ben
1 ss maisenna
2 ts soyasaus
revet skall av ½ sitron
ca. 10 små spinatblad

Omelett:
2 egg
1 ss vann
1 knivsodd salt
olje til steking

1. Start med omeletten. Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell omelettrøren i. La den stivne på middels varme. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.

2. Kok opp fiskekraften. Rens og skjær soppen i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.

3. Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til fisken er så vidt gjennomkokt.

4. Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.

FISKESUPPE MED ASIATISK VRI: Omeletten gjør denne suppen mer mettende. Foto: Synøve Dreyer
FISKESUPPE MED ASIATISK VRI: Omeletten gjør denne suppen mer mettende. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

5. Fordel suppen i varme tallerkener og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer