ALLERS.NO: Japanske supper er nesten alltid basert på klar kraft med grønnsaker og fisk eller kjøtt i. Lette, men likevel mettende.
Japansk fiskesuppe med omelett
(4 porsjoner)
1 liter fiskekraft (vann + terning/fond)
4–6 shitakesopp eller østerssopp
1 gulrot
400 g torske- eller langefilet, uten skinn og ben
1 ss maisenna
2 ts soyasaus
revet skall av ½ sitron
ca. 10 små spinatblad
Omelett:
2 egg
1 ss vann
1 knivsodd salt
olje til steking
1. Start med omeletten. Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell omelettrøren i. La den stivne på middels varme. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.
2. Kok opp fiskekraften. Rens og skjær soppen i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.
3. Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til fisken er så vidt gjennomkokt.
4. Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.

5. Fordel suppen i varme tallerkener og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.