Ukens Matplan

Jordskokksuppe med laks og rødbetsalat

Rotgrønnsaken jordskokk må prøves, og denne suppen er kjempegod!

ROTEN TIL DET GODE: Med en smak som minner om en blanding av trøffel og artisjokk, er jordskokken absolutt roten til mye godt!  Foto: All Over Press
ROTEN TIL DET GODE: Med en smak som minner om en blanding av trøffel og artisjokk, er jordskokken absolutt roten til mye godt! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter. Steketid: 8–10 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 4 laksefileter
  • Salt og nykvernet pepper

Jordskokksuppe

  • 500 g jordskokker
  • 25 g smør
  • 3 dl hvitvin
  • 2 dl god hønsebuljong
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 2 timianstilker
  • salt og nykvernet pepper

Rødbetesalat

  • 2 stor rødbeter
  • 3 ss bringebæreddik
  • 5 ss olivenolje
  • 1–2 ts honning
  • salt og nykvernet pepper
  • 2 timianstilker
TIPS: Lyst til å bruke jordskokker til mer? Du kan både bake, koke, dampe, grille, ovnsbake og mose dem – akkurat som poteter. Foto: All Over Press
TIPS: Lyst til å bruke jordskokker til mer? Du kan både bake, koke, dampe, grille, ovnsbake og mose dem – akkurat som poteter. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Jordskokksuppe: Rens jordskokkene og skjær dem i skiver. Stek dem i smør til de er klare uten at de har tatt farge, tilsett hvitvin og buljong og kok til jordskokkene er helt møre. Blend alt med en stavmikser.
2. Tilsett fløte og ferskhakket timian og kok til suppen tykner. Smak til med salt og pepper. Blend suppen med en stavmikser igjen like før servering, slik at suppen skummer litt opp.
3. Rødbetesalat: Skrell rødbetene og kok dem møre i lettsaltet vann i 40 minutter. Avkjøl i kjøleskapet så blir de enklere å skjære. Skjær rødbetene i tynne staver. Rør bringebæreddik med olje, honning, salt og pepper, hell det over rødbetene og dryss over finhakket timian.
4. Legg laksefiletene på en stekeplate med bakepapir, krydre med salt og pepper og stek dem i ovn på 180 grader i 8–10 minutter. Fjern skinnet på laksestykkene og smuldre kjøttet over den varme suppen ved servering. Server gjerne brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer