Oppskrifter:

Jul uten kjøtt

Vi elsker nye tradisjoner! Og dette har vi tro på å finne på julelunsjbordet i mange år framover: vegetarversjoner av stek, paté og karrisild.

Stekt aubergine i karridressing. FOTO: Columbus Leth
Stekt aubergine i karridressing. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Hasselnøttpostei med portobellosopp

Tid: 20 minutterOvnstid: 40 minutterTil 4 personer

Ingredienser 250 g portobellosopp1 fedd hvitløk2 små løk1 purreolivenolje til steking5 stilker frisk timian3 laurbærblader½ ts malt allehånde2 ss worcestershiresaus150 g kokt quinoa (60 g tørr)200 g ristede hasselnøttkjerner1 eple1 dl kremfløte3 egg3 ss hvetemelsalt og pepper

Pynt 3 laurbærbladristede hasselnøttkjerner

1. Rens soppen, og skjær dem i små terninger. Rens hvitløk og løk, og hakk dem fint. Rens purren, og skjær i terninger.2. Stek sopp, hvitløk, løk og purre i en panne med olje til det har tatt farge og soppen har avgitt fuktighet.3. Vend finhakket timian, laurbærblader, allehånde, worcestershiresaus, quinoa og finhakkede nøtter i. Sett ovnen på 180°.4. Riv eplet på et rivjern. Rør det i soppblandingen sammen med fløte, egg og mel. Smak til med salt og pepper.5. Fyll farsen i en patéform eller brødform, og pynt med laurbærblader og grovhakkede, ristede hasselnøtter (eller la dem riste seg under steketiden). Stek posteien i ovnen i 40 minutter.

Soppstek i butterdeig

Tid: 20 minutterOvnstid: 25 minutterTil 4 personer

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer