Oppskrift:

Julekrans med kryddersmåkaker

Denne julekransen pynter flott opp på veggen og lukter godt av julekrydder. Også smaker den nydelig når du ikke lenger nøyer deg med å se på den.

SPISELIG JULEPYNT: Bak en stor omgang julesmåkaker, og tryll dem om til den fineste julepynt. FOTO: Philip Høpner
SPISELIG JULEPYNT: Bak en stor omgang julesmåkaker, og tryll dem om til den fineste julepynt. FOTO: Philip Høpner Vis mer
Publisert

Til 50 kakerTid: 2 timerKjøletid: Minst 12 timerSteketid: 5 minutter

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 3/4 dl brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kanel
  • 325 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • forskjellige utstikkerformer, f.eks. stjerner eller hjerter
  • stor, rund utstikker eller en liten springform

Pynt

  • 1 eggehvite
  • 250 g melis
  • 100 g sukker til samling

Slik gjør du

1. Smelt smør, sirup, sukker og melk i en kasserolle ved lav varme under omrøring. Tilsett krydder, mel og natron, og elt deigen sammen. Pakk den inn i plastfolie, og legg den i kjøleskap i minst 12 timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer