Oppskrift:

Julekrans med kryddersmåkaker

Denne julekransen pynter flott opp på veggen og lukter godt av julekrydder. Også smaker den nydelig når du ikke lenger nøyer deg med å se på den.

SPISELIG JULEPYNT: Bak en stor omgang julesmåkaker, og tryll dem om til den fineste julepynt. FOTO: Philip Høpner
SPISELIG JULEPYNT: Bak en stor omgang julesmåkaker, og tryll dem om til den fineste julepynt. FOTO: Philip Høpner Vis mer
Publisert

Til 50 kaker
Tid: 2 timer
Kjøletid: Minst 12 timer
Steketid: 5 minutter

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 3/4 dl brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kanel
  • 325 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • forskjellige utstikkerformer, f.eks. stjerner eller hjerter
  • stor, rund utstikker eller en liten springform

Pynt

  • 1 eggehvite
  • 250 g melis
  • 100 g sukker til samling

Slik gjør du

1. Smelt smør, sirup, sukker og melk i en kasserolle ved lav varme under omrøring. Tilsett krydder, mel og natron, og elt deigen sammen. Pakk den inn i plastfolie, og legg den i kjøleskap i minst 12 timer.

2. Skru ovnen på 225°. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til den blir 2–3 mm tykk, og stikk ut kaker i forskjellige størrelser.

3. Elt restene av deigen sammen, og kjevle den ut til 2–3 mm tykkelse. Stikk ut en sirkel med en diameter på 15–20 cm (ev. med springform). Stikk ut en mindre sirkel i midten, så det dannes en bred krans på 5 cm.

4. Legg kakene og kransen på en bakeplate kledd med bakepapir, og stek dem i ovnen i 4–5 min til de er gylne. La kakene og kransen avkjøles helt på en rist.

5. Pynt: Rør eggehvite og melis sammen i en skål. Er glasuren for tykk, kan du tilsette litt vann. Hell glasuren i en sprøytepose, og pynt kakene, f.eks. med små prikker. Smelt langsomt sukkeret i en panne ved middels varme under forsiktig omrøring til det er gyllenbrunt og helt oppløst. Dypp kakenes bakside i litt av det smeltede sukkeret, og fest dem til kransen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg. Fortsett til hele kransen er dekket og den ser fin ut. La gjerne sukkeret størkne helt før du henger opp kransen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer