Eplekake

«Kake i kopp»: Eplefest på 1-2-3

Verdens raskeste eplekake i mikroen.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag 17. oktober er den offisielle epledagen her til lands, og hva er vel bedre da enn å lage verdens raskeste, enkleste og beste mini-eplekake til dessert? Alt du trenger er en stor kopp, mikrobølgeovn og noen ingredienser, så har du herligheten klar. Perfekt til en liten kosestund i høstmørket - og eple er jo knallsunt også! (Se hvordan du lager kaken i toppen av saken) .

(Sjokoladefysen? Prøv også  denne kake-i-kopp-oppskriften med nugatti - knallgod!)

DETTE TRENGER DU:

  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0,25 ts bakepulver
  • 2,5 ts eplemos (finmost)
  • 1 ss melk
  • 0,5 stk. eple
  • sukker, kanel og gjerne litt vaniljeiskrem som topping
     

SLIK GJØR DU:

  • Skjær et par båter av eplet til å legge på toppen av kaken, og kutt resten av det halve eplet i små terninger. Sett til side.
  • Ha mel, sukker og bakepulver i en kopp og bland lett sammen.
  • Rør inn eplemosen. Er det en grov type med biter, kan det lønne seg å mose den litt ekstra først, eventuelt tilsette en ts vann eller eplejuice for å få væskebalansen riktig.
  • Rør inn melken.
  • Rør inn epleterningene, og legg skivene på toppen av kaken.
  • Strø over litt sukker og kanel.
  • Stekes i mikrobølgeovnen på full styrke (1200 w) i cirka ett minutt. Sjekk om den er ferdig, og kjør eventuelt intervaller på ti sekunder til den er ferdig stekt. 
  • Kaken er ferdig når du kan stikke inn en tannpirker uten at røren sitter igjen på den.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer