Dessert:

Kake med alt

Prøv denne nydelige kaken med mange forskjellige smaker!

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Sitronlagkake med hvit sjokoladekrem, bringebær og lakrismandler

Ingredienser
Sitronbunn

50 g hvit sjokolade
3 egg
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g mandelmel
35 g hvetemel
½ ts bakepulver
1 klype salt
1 usprøytet sitron
2 små springformer, 15 cm i diameter
litt smør til formene

Hvit sjokoladekrem med lakris
1 gelatinplate
150 g hvit sjokolade
2 eggeplommer
15 g sukker
80 ml helmelk
80 ml kremfløte
1 ts lakrispulver
sprøytepose med fin stjerneform

Til servering
200 g friske bringebær
50 g lakrismandler eller lakriskuler
1 ss frysetørket bringebær

Slik gjør du

1. Sitronbunn: Skru ovnen på 175°. Legg bakepapir i de 2 springformene, og smør ­kant­ene med litt smør.
2. Hakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig i en skål med en elektrisk pisker. Vend smeltet sjokolade, mandelmel, hvetemel, bake­pulver, salt og finrevet sitron­skall i deigen.
3. Fordel deigen i formene, og stek sitronbunnene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er fint gylne. La dem avkjøles helt i formene.
4. Hvit sjokoladekrem med lakris: Legg gelatinen i en skål med kaldt vann. Hakk sjokoladen fint, og legg den i en skål. Pisk eggeplommer og sukker lett sammen i en annen skål.
5. Varm fløte, melk og lakris­pulver opp til like under kokepunktet i en liten kasserolle, og pisk det i eggeplomme­massen. Hell blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp til 83° under konstant omrøring. Ta straks kasserollen av varmen, og hell kremen igjennom en sikt. Vri gelatinen fri for vann med hendene, og rør den ut i den varme kremen.
6. Hell den varme kremen over sjokoladen, og rør rundt i ­midten av skålen med en slikke­pott til kremen samler seg og blir blank. Dekk skålen med plast­folie, og sett den kjølig ­natten over.
7. Servering: Rør igjennom sjoko­ladekremen, og hell den i en sprøytepose med fin stjerne­form. Sprøyt små topper sjokoladekrem på den første bunnen, og fordel halvparten av bringebærene oppå kremen. Legg den andre bunnen oppå, og sprøyt resten av kremen på ­toppen. Pynt kaken med de ­siste bringebærene, grovt ­hakkede lakrismandler og fryse­tørkede bringebær.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer