Sitronlagkake med hvit sjokoladekrem, bringebær og lakrismandler
Ingredienser
Sitronbunn
50 g hvit sjokolade
3 egg
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g mandelmel
35 g hvetemel
½ ts bakepulver
1 klype salt
1 usprøytet sitron
2 små springformer, 15 cm i diameter
litt smør til formene
Hvit sjokoladekrem med lakris
1 gelatinplate
150 g hvit sjokolade
2 eggeplommer
15 g sukker
80 ml helmelk
80 ml kremfløte
1 ts lakrispulver
sprøytepose med fin stjerneform
Til servering
200 g friske bringebær
50 g lakrismandler eller lakriskuler
1 ss frysetørket bringebær

Denne fruktige mazarinkaken MÅ du prøve!
Slik gjør du
1. Sitronbunn: Skru ovnen på 175°. Legg bakepapir i de 2 springformene, og smør kantene med litt smør.
2. Hakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig i en skål med en elektrisk pisker. Vend smeltet sjokolade, mandelmel, hvetemel, bakepulver, salt og finrevet sitronskall i deigen.
3. Fordel deigen i formene, og stek sitronbunnene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er fint gylne. La dem avkjøles helt i formene.
4. Hvit sjokoladekrem med lakris: Legg gelatinen i en skål med kaldt vann. Hakk sjokoladen fint, og legg den i en skål. Pisk eggeplommer og sukker lett sammen i en annen skål.
5. Varm fløte, melk og lakrispulver opp til like under kokepunktet i en liten kasserolle, og pisk det i eggeplommemassen. Hell blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp til 83° under konstant omrøring. Ta straks kasserollen av varmen, og hell kremen igjennom en sikt. Vri gelatinen fri for vann med hendene, og rør den ut i den varme kremen.
6. Hell den varme kremen over sjokoladen, og rør rundt i midten av skålen med en slikkepott til kremen samler seg og blir blank. Dekk skålen med plastfolie, og sett den kjølig natten over.
7. Servering: Rør igjennom sjokoladekremen, og hell den i en sprøytepose med fin stjerneform. Sprøyt små topper sjokoladekrem på den første bunnen, og fordel halvparten av bringebærene oppå kremen. Legg den andre bunnen oppå, og sprøyt resten av kremen på toppen. Pynt kaken med de siste bringebærene, grovt hakkede lakrismandler og frysetørkede bringebær.