Kake:

Kake med avokadomousse

Avokado gir moussen en herlig og kremet konsistens som smelter på tunga.

AVOKADOMOUSSEKAKE: Pasjonsfrukt er også nydelig å toppe denne kaken med. FOTO: Columbus Leth
AVOKADOMOUSSEKAKE: Pasjonsfrukt er også nydelig å toppe denne kaken med. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Avokadomoussekake med kjeksbunn og bringebær

6-8 porsjoner / Tid: 30 min / Hviletid: 2 timer

Ingredienser:

  • 2–3 spisemodne avokadoer
  • 150 g mørk sjokolade, gjerne 70 %
  • 150 g søt, kondensert melk (eventuelt vikingmelk)
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 eggehviter

Kakebunn:

  • 200 g havrekjeks
  • 100 g smør
  • 1 rund springform, ca. 22 cm i diameter

Pynt:

  • 200 g friske bringebær
  • melis

LES OGSÅ: Deilig dessertkake

Slik gjør du:

  1. Knus kjeksene til de er helt finmalte. Smelt smøret, og rør det sammen med kjeksen.
  2. Kle springformen med bakepapir, før du presser kjeksmassen godt ned i bunnen. Sett den til avkjøling i 10 minutter.
  3. Del avokadoene. Fjern steinen, og ta ut avokado-kjøttet med en skje. Totalt behøver du rundt 300 gram.
  4. 4. Smelt sjokoladen i en liten bolle over et vannbad. Bland inn avokadokjøttet, melken og kakaoen i sjokoladen til deigen er jevn.
  5. 5. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i resten av deigen.
  6. Fordel blandingen over kjeksbunnen, og sett kaken på kjøl i minst to timer.
  7. Pynt med friske bringebær og melis.

LES OGSÅ: Kakedrøm med bær og nøtter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer