Avokadomoussekake med kjeksbunn og bringebær
6-8 porsjoner / Tid: 30 min / Hviletid: 2 timer
Ingredienser:
- 2–3 spisemodne avokadoer
- 150 g mørk sjokolade, gjerne 70 %
- 150 g søt, kondensert melk (eventuelt vikingmelk)
- 1 ss kakaopulver
- 3 eggehviter
Kakebunn:
- 200 g havrekjeks
- 100 g smør
- 1 rund springform, ca. 22 cm i diameter
Pynt:
- 200 g friske bringebær
- melis
LES OGSÅ: Deilig dessertkake
Slik gjør du:
- Knus kjeksene til de er helt finmalte. Smelt smøret, og rør det sammen med kjeksen.
- Kle springformen med bakepapir, før du presser kjeksmassen godt ned i bunnen. Sett den til avkjøling i 10 minutter.
- Del avokadoene. Fjern steinen, og ta ut avokado-kjøttet med en skje. Totalt behøver du rundt 300 gram.
- 4. Smelt sjokoladen i en liten bolle over et vannbad. Bland inn avokadokjøttet, melken og kakaoen i sjokoladen til deigen er jevn.
- 5. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i resten av deigen.
- Fordel blandingen over kjeksbunnen, og sett kaken på kjøl i minst to timer.
- Pynt med friske bringebær og melis.
LES OGSÅ: Kakedrøm med bær og nøtter