AVOKADOMOUSSEKAKE: Pasjonsfrukt er også nydelig å toppe denne kaken med. FOTO: Columbus Leth
AVOKADOMOUSSEKAKE: Pasjonsfrukt er også nydelig å toppe denne kaken med. FOTO: Columbus Leth
Kake:

Kake med avokadomousse

Avokado gir moussen en herlig og kremet konsistens som smelter på tunga.

Avokadomoussekake med kjeksbunn og bringebær

6-8 porsjoner / Tid: 30 min / Hviletid: 2 timer

Ingredienser:

  • 2–3 spisemodne avokadoer
  • 150 g mørk sjokolade, gjerne 70 %
  • 150 g søt, kondensert melk (eventuelt vikingmelk)
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 eggehviter

Kakebunn:

  • 200 g havrekjeks
  • 100 g smør
  • 1 rund springform, ca. 22 cm i diameter

Pynt:

  • 200 g friske bringebær
  • melis

LES OGSÅ: Deilig dessertkake

Slik gjør du:

  1. Knus kjeksene til de er helt finmalte. Smelt smøret, og rør det sammen med kjeksen.
  2. Kle springformen med bakepapir, før du presser kjeksmassen godt ned i bunnen. Sett den til avkjøling i 10 minutter.
  3. Del avokadoene. Fjern steinen, og ta ut avokado-kjøttet med en skje. Totalt behøver du rundt 300 gram.
  4. 4. Smelt sjokoladen i en liten bolle over et vannbad. Bland inn avokadokjøttet, melken og kakaoen i sjokoladen til deigen er jevn.
  5. 5. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i resten av deigen.
  6. Fordel blandingen over kjeksbunnen, og sett kaken på kjøl i minst to timer.
  7. Pynt med friske bringebær og melis.

LES OGSÅ: Kakedrøm med bær og nøtter

Til forsiden