Karamellsnitter med sjokolade
12 porsjoner / Tid: 45 min
Dette trenger du:
- 185 g romtemperert smør
- 75 g sukker
- frø av 1/2 vaniljestang
- 1 klype salt
- 200 g hvetemel
- 1 firkantet bakeform, ca. 18 x 28 cm
Karamell:
- 125 g smør
- 75 g brunt sukker
- 1 boks kondensert melk (397 g)
- ¼ ts salt
Sjokoladeovertrekk:
- 200 g mørk sjokolade 70%
- 1 ss solsikkeolje
Slik gjør du:

6 gode vegetariske koseretter du kommer til å elske
- Sett ovnen på 175° og kle formen med bakepapir.
- Pisk smør, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål. Sikt melet i, og rør godt. Trykk deigen ut i bunnen av formen i et jevnt lag. Sett bunnen på kjøl i 30 minutter. Stek så bunnen i 15 minutter, til den er lett gyllen.
- Karamell: Smelt smør og brunt sukker sammen i en tykkbunnet gryte ved lav varme, til sukkeret er oppløst. Tilsett kondensert melk og la blandingen koke langsomt opp under jevnlig omrøring. Skru ned til middels varme når blandingen koker, og la den småkoke med bobler i 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen er tyknet og gyllen. Rør salt i, og hell karamellen over den bakte bunnen. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek den i ytterligere 12 minutter. Ta den ut av ovnen, og still formen med kaken til avkjøling på en rist. Sett kaken på kjøl i 30 minutter, til karamellen har satt seg.
- Sjokoladeovertekk: Hakk sjokoladen grovt og smelt den over vannbad. Rør heretter olje i. Hell den smeltede sjokoladen ut på karamellen. Sett kaken på kjøl i minst tre timer – gjerne til neste dag. Skjær kaken i 12 pene snitter med en kniv. Oppbevar på kjøl inntil servering.
LES OGSÅ: Svimlende god cookiekake med sjokolade, nutella og marshmallows