KARAMELLSNITTER MED SJOKOLADE: Porsjonen gir 12 store karamellsnitter, så hvis dere er mange søtmonser, kan du skjære dem i mindre stykker. FOTO: Betina Hastoft
KARAMELLSNITTER MED SJOKOLADE: Porsjonen gir 12 store karamellsnitter, så hvis dere er mange søtmonser, kan du skjære dem i mindre stykker. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Kake:

Kake med tre lag av pur glede og lekkerhet

Her snakker vi om trippel nytelse.

Publisert

Karamellsnitter med sjokolade

12 porsjoner / Tid: 45 min

Dette trenger du:

Karamell:

Sjokoladeovertrekk:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175° og kle formen med bakepapir.
  2. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål. Sikt melet i, og rør godt. Trykk deigen ut i bunnen av formen i et jevnt lag. Sett bunnen på kjøl i 30 minutter. Stek så bunnen i 15 minutter, til den er lett gyllen.
  3. Karamell: Smelt smør og brunt sukker sammen i en tykkbunnet gryte ved lav varme, til sukkeret er oppløst. Tilsett kondensert melk og la blandingen koke langsomt opp under jevnlig omrøring. Skru ned til middels varme når blandingen koker, og la den småkoke med bobler i 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen er tyknet og gyllen. Rør salt i, og hell karamellen over den bakte bunnen. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek den i ytterligere 12 minutter. Ta den ut av ovnen, og still formen med kaken til avkjøling på en rist. Sett kaken på kjøl i 30 minutter, til karamellen har satt seg.
  4. Sjokoladeovertekk: Hakk sjokoladen grovt og smelt den over vannbad. Rør heretter olje i. Hell den smeltede sjokoladen ut på karamellen. Sett kaken på kjøl i minst tre timer – gjerne til neste dag. Skjær kaken i 12 pene snitter med en kniv. Oppbevar på kjøl inntil servering.

LES OGSÅ: Svimlende god cookiekake med sjokolade, nutella og marshmallows

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer