KAKE: Gâteau Marcel er vanligvis toppet med mørk sjokolademousse. Her er den laget med hvit sjokolade og friske bær. FOTO: Winnie Methmann
KAKE: Gâteau Marcel er vanligvis toppet med mørk sjokolademousse. Her er den laget med hvit sjokolade og friske bær. FOTO: Winnie Methmann
kake:

Kakedrøm med bær og nøtter

Dette er en deilig, sommerlig variant av en klassisk fransk sjokoladekake.

Gâteau Marcel med hvit sjokolade og bringebær

10 stykker / Tid: 30 minutter / Steketid: 25 minutter / Hviletid: Natten over

Ingredienser:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeblommer
  • 5 eggehviter
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • 2 pakker bringebær
  • 1 springform, ca. 18 cm i diameter
  • litt smør og sukker til formen

Sik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 °. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den over vannbad i en bolle sammen med smør, halvparten av sukkeret, vaniljekorn og vaniljestang. Ta bollen av varmen.
  2. Pisk eggeplommer i sjokolademassen så den tykner. Pisk eggehviter og resten av sukkeret sammen til en seig og blank marengsmasse i en annen bolle. Vend forsiktig marengsmassen i sjokolademassen. Del deigen i to porsjoner i hver sin bolle, og sett den ene porsjonen i kjøleskapet.
  3. Kle bunnen av springformen med bakepapir før du spenner formen sammen. Da holdes bakepapiret på plass. Smør formens innvendige sider med smør, og dryss med litt sukker.
  4. Fordel den ene porsjonen kakedeig i bunnen av springformen.
  5. Hakk pistasjnøttene. Dryss halvparten av bringebærene og halvparten av pistasjnøttene over kakedeigen i formen, og stek den i ovnen i ca. 25 minutter. La kaken kjøle helt av.
  6. Fordel den andre halvparten av deigen over den kalde kaken, og sett den kjølig natten over. Pynt med de resterende bringebærene og pistasjnøtter før servering.

LES OGSÅ: Denne saftige gulrotkaken er uten gluten og sukker!

Til forsiden