Gâteau Marcel med hvit sjokolade og bringebær
10 stykker / Tid: 30 minutter / Steketid: 25 minutter / Hviletid: Natten over
Ingredienser:
- 200 g hvit sjokolade
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 vaniljestang
- 4 eggeblommer
- 5 eggehviter
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 2 pakker bringebær
- 1 springform, ca. 18 cm i diameter
- litt smør og sukker til formen

Slik lager du himmelsk god sitronterte - perfekt nå i sommer!
Sik gjør du:
- Sett ovnen på 150 °. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den over vannbad i en bolle sammen med smør, halvparten av sukkeret, vaniljekorn og vaniljestang. Ta bollen av varmen.
- Pisk eggeplommer i sjokolademassen så den tykner. Pisk eggehviter og resten av sukkeret sammen til en seig og blank marengsmasse i en annen bolle. Vend forsiktig marengsmassen i sjokolademassen. Del deigen i to porsjoner i hver sin bolle, og sett den ene porsjonen i kjøleskapet.
- Kle bunnen av springformen med bakepapir før du spenner formen sammen. Da holdes bakepapiret på plass. Smør formens innvendige sider med smør, og dryss med litt sukker.
- Fordel den ene porsjonen kakedeig i bunnen av springformen.
- Hakk pistasjnøttene. Dryss halvparten av bringebærene og halvparten av pistasjnøttene over kakedeigen i formen, og stek den i ovnen i ca. 25 minutter. La kaken kjøle helt av.
- Fordel den andre halvparten av deigen over den kalde kaken, og sett den kjølig natten over. Pynt med de resterende bringebærene og pistasjnøtter før servering.
LES OGSÅ: Denne saftige gulrotkaken er uten gluten og sukker!