Sirupskake med smørkrem
8 porsjoner
Tid: 35 min
Steketid: 25 min
Ingredienser
Kakebunner
75 g mykt smør
150 g brunt sukker
275 g mørk sirup
300 g hvetemel
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
½ ts salt
1 ts natron
3 dl skummet kulturmelk
1 firkantet bakeform, ca. 33 × 23 cm
2 ss aprikosmarmelade
Smørkrem med rom
½ vaniljestang
200 g mykt smør
200 g melis
2 ss rom
1 sprøytepose med tut
ev. spiselig gullstøv til pynt

Glad i klementiner? Da er denne kaka noe for deg!
Slik gjør du:
1. Kakebunn: Skru ovnen på 185°, og legg bakepapir i bakeformen.
2. Pisk mykt smør og sukker sammen i en skål med en elektrisk pisker til det er kremete. Tilsett sirup, og pisk godt.
3. Rør hvetemel, krydder og natron sammen i en annen skål, og sikt det i smørblandingen. Rør i skummet kulturmelk til deigen blir ensartet. Fordel deigen i langpannen, og stek den i ovnen i 25 minutter, til den er lett gyllen, men fortsatt svampaktig. Ta den ut av ovnen, og la den avkjøle på en rist.
4. Smørkrem med rom: Del vaniljestangen på langs med en skarp kniv, og skrap ut frøene. Pisk vaniljefrø, mykt smør, melis og rom i en skål med en elektrisk pisker i ca. 5 minutter. Smak eventuelt kremen til med mer rom.
5. Skjær sirupskaken i 2 like store avlange stykker. Skjær til kantene, så de blir pene. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat, og smør den med et tynt lag aprikosmarmelade. Fordel forsiktig halvparten av smørkremen oppå aprikosmarmeladen, glatt den jevnt ut med en slikkepott, og legg den andre kakebunnen oppå.
6. Hell resten av smørkremen i en sprøytepose med tut, og dekorer toppen av kaken med kremen. Pynt med spiselig gullstøv, og sett sirupskaken i kjøleskap fram til servering.