Oppskrifter:

Kaker som sier wow!

Her får du oppskrift på fem kaker du kan imponere med!

Gulrotkake med karamellpopkorn. FOTO: Stine Christiansen
Gulrotkake med karamellpopkorn. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Marsipankake med lakris og bringebær­moussebomber

16 personerTid: 1 timeSteketid: 25 minAvkjøling: minst 6 timer i alt

IngredienserMørdeig100 g mykt smør60 g melis1 ts grovt lakrispulver1 klype salt1 lite egg25 g mandelmel175 g hvetemel2 paiformer med løs bunn, 20 cm i diameter

Bringebærmousse3 gelatinplater½ vaniljestang225 g bringebær (ev. frosne)75 g sukker2 ss sitronsaft2 dl kremfløte100 g skyrsilikonformer til å støpe moussen i (for eksempel Quenelle, Globe og Micro Stone fra Silikomart)

Marsipanfyll med lakris100 g mykt smør125 g mørkt muscovadosukker250 g marsipan3 egg2 ts grovt lakrispulver

Til servering100 g bringebær100 g lakriskuler (f.eks. fraJohan Bülow)75 g bringebærmandler25 g karamellsjokolade (f.eks.Dulcey fra Valrhona)ev. rød skogsyre

1. Mørdeig: Rør mykt smør, melis, lakrispulver og salt sammen i en bolle. Rør i egg. Tilsett mandelmel og hvetemel, og samle deigen forsiktig uten å elte den for mye. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 1 time.2. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord. Kle de to paiformene med deigen, så deigen dekker bunnen og kantene på formene. Sett kakebunnene i fryseren i 1 time (eller gjerne i opptil 1 uke).3. Bringebærmousse: Legg gelatin i bløtt i en skål med kaldt vann i 10 minutter. Skrap frøene ut av vaniljestangen. Kok opp bringebær, sukker, vaniljefrø og sitronsaft i en liten kjele, og la det småkoke et par minutter. Vri gelatinen tom for vann, og rør den ut i den varme bærpureen. Sil fra frøene, og la pureen avkjøles til den er lun.4. Pisk fløten til lett skum, og vend i skyr. Vend først inn litt av skummet i den lune bringebærpureen, og vend deretter inn resten. Fordel moussen i de valgte silikonformene (bruk ev. en stor sprøytepose), og bank dem lett mot bordplaten for å unngå små luftbobler. Sett dem i fryseren i minst 4 timer, gjerne natten over.5. Marsipanfyll med lakris: Pisk smør sammen med sukker og revet marsipan med en elektrisk pisker. Pisk kun til massen er blitt sammenhengende. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk igjen kort. Rør i lakrispulver.6. Sett ovnen på 175°. Fordel marsipanfyllet i et jevnt lag i de 2 kalde kakebunnene. Stek kakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og fyllet er fast. Avkjøl kakene helt.7. Servering: Vend forsiktig de helt frosne bringebærmousse-bombene ut av formene. Fordel dem på de to ­kakene, og fyll hullene imellom moussebombene med friske bringebær, lakriskuler, bringebærmandler og hakket sjokolade, og eventuelt rød skogsyre hvis du får tak i det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer