Oppskrifter:

Kål på tre nye måter

Kål er både sunt og billig, og det smaker fantastisk! Bruk kål i salater, gryteretter og som innpakningspapir til lekkert fyll.

Kål i karri. FOTO: Columbus Leth
Kål i karri. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Kålsadillas med kylling

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
1 savoykål, 12 blader
2 friske mozzarellakuler
1 løk
1 håndfull frisk koriander
250 g ferdigstekt eller grillet kyllingfilet eller annet kyllingkjøtt
chiliolje etter smak
salt og pepper
1 ss olivenolje til steking

Til servering
5 ss salsa verde (grønn tomatsalsa)
1/2 potte frisk koriander

1. Skyll kålen, del opp bladene, og gi dem et kort oppkok i en gryte med vann i 1–2 minutter.
2. Renn av mozzarellaene, og skjær dem i mindre biter. Fordel dem i kålbladene. Rens løk, og skjær den i fine strimler. Fordel dem i kålbladene. Skyll og hakk korianderen. Skjær kyllingkjøttet i strimler. Fordel koriander og kylling i kålbladene. Drypp over chiliolje, og krydre med salt og pepper.
3. Fold kålbladene på midten, og stek dem i olje i en panne i 2–3 minutter på hver side.
4. Servering: Server kålsadillas med salsa verde og frisk koriander.

Savoykålen har fått navnet sitt fra Savoiedistriktet i Frankrike. Den er super å bruke i råkost og kan varmebehandles, slik det er gjort her. FOTO: Columbus Leth
Savoykålen har fått navnet sitt fra Savoiedistriktet i Frankrike. Den er super å bruke i råkost og kan varmebehandles, slik det er gjort her. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Kål i karri

4 personer
Tid: 30 minutter

Ingredienser
¼ blomkål
¼ spisskål
2 gulrøtter
300 g rosenkål
2 sjalottløk
3 cm frisk ingefær
3 fedd hvitløk
2 ss rød karripasta
2,5 dl kokosmelk
1 lime
2 ss fiskesaus

Til servering
300 g glassnudler (fås i vel­assorterte butikker)
frisk koriander
2 ss svarte sesamfrø

1. Skyll blomkålen, skjær den i buketter, og gi dem et kort oppkok i en kasserolle med vann, ca. 3 minutter.
2. Skyll spisskålen, og skjær den i tynne strimler. Skrubb gulrøttene, og skjær dem i skiver. Skyll rosenkålen, og del dem i to. Rens sjalottløkene, og hakk dem fint. Skrell ingefæren, og hakk den fint. Rens hvitløkene, og hakk dem fint.
3. Stek sjalottløk, ingefær og hvitløk i en bredbunnet gryte på svak varme. Tilsett karripasta, blomkål, gulrøtter og rosenkål, og stek i 4–5 minutter. Tilsett spisskål og kokosmelk, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Smak til med limesaft og fiskesaus.
4. Servering: Tilbered nudler etter pakkens anvisning. Server kål i karri med glassnudler. Topp med koriander, og dryss over sesamfrø.

Glassnudler fås kjøpt i større matbutikker, og de er fine å bruke i salater og vårruller. TIps! Du får mye mat for pengene når du kjøper kål. Den er sunn og kan brukes på mange måter. FOTO: Columbus Leth
Glassnudler fås kjøpt i større matbutikker, og de er fine å bruke i salater og vårruller. TIps! Du får mye mat for pengene når du kjøper kål. Den er sunn og kan brukes på mange måter. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Spisskålwraps med varmrøkt laks

4 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
1/2 spisskål plukket i blader
1/2 agurk
1 dl søt chilisaus
300 g varmrøkt laks
150 g cherrytomater
100 g ruccola
2 håndfuller alfaspirer

1. Skyll spisskålen, og del den i blader. Legg bladene på et fat. Snitt et par av bladene i fine strimler. Skyll agurken, og skjær den i strimler.
2. Fordel den strimlede spisskålen og agurken i bunnen av kålbladene. Drypp litt chilisaus over.
3. Brekk laksen i mindre biter med fingrene, og fordel dem i kålbladene. Skyll tomatene, skjær dem i kvarte, og fordel over laksen. Skyll og tørk salaten, og fordel den i kålbladene. Pynt med løkspirer og eventuelt rød skogsyre hvis du får tak i.

Spisskål er en type kål som også er fin å steke. Du kan f.eks. dele den i kvarte på langs, steke til kålen er gyllen, tilsette salt og pepper, klemme over litt sitron og rive over litt parmesan. Smaker supert til grillet fisk. Tips! I stedet for varmrøkt laks kan du for eksempel bruke kylling i denne retten. FOTO: Columbus Leth
Spisskål er en type kål som også er fin å steke. Du kan f.eks. dele den i kvarte på langs, steke til kålen er gyllen, tilsette salt og pepper, klemme over litt sitron og rive over litt parmesan. Smaker supert til grillet fisk. Tips! I stedet for varmrøkt laks kan du for eksempel bruke kylling i denne retten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer