Oppskrifter:

Kål på tre nye måter

Kål er både sunt og billig, og det smaker fantastisk! Bruk kål i salater, gryteretter og som innpakningspapir til lekkert fyll.

Kål i karri. FOTO: Columbus Leth
Kål i karri. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Kålsadillas med kylling

4 personerTid: 25 min

Ingredienser1 savoykål, 12 blader2 friske mozzarellakuler1 løk1 håndfull frisk koriander250 g ferdigstekt eller grillet kyllingfilet eller annet kyllingkjøttchiliolje etter smaksalt og pepper1 ss olivenolje til steking

Til servering5 ss salsa verde (grønn tomatsalsa)1/2 potte frisk koriander

1. Skyll kålen, del opp bladene, og gi dem et kort oppkok i en gryte med vann i 1–2 minutter.2. Renn av mozzarellaene, og skjær dem i mindre biter. Fordel dem i kålbladene. Rens løk, og skjær den i fine strimler. Fordel dem i kålbladene. Skyll og hakk korianderen. Skjær kyllingkjøttet i strimler. Fordel koriander og kylling i kålbladene. Drypp over chiliolje, og krydre med salt og pepper.3. Fold kålbladene på midten, og stek dem i olje i en panne i 2–3 minutter på hver side.4. Servering: Server kålsadillas med salsa verde og frisk koriander.

Kål i karri

4 personerTid: 30 minutter

Ingredienser¼ blomkål¼ spisskål2 gulrøtter300 g rosenkål2 sjalottløk3 cm frisk ingefær3 fedd hvitløk2 ss rød karripasta2,5 dl kokosmelk1 lime2 ss fiskesaus

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer