Tid beregnet på denne retten: 1 time 20 min (hviletid 30 min)
Antall på porsjoner i denne retten: 4
Ingredienser:
- 200 g kalvelever
- ¾ dl konjakk
- 75 g brødsmuler
- 2 dl kremfløte
- 1 løk
- 400 g karbonadedeig av kalv
- 2 egg
- 1 ts finrevet muskatnøtt
- 2 ss ferskhakket timian
- 1 ss tørket timian
- salt og nykvernet pepper
Agurksalat
- 1 agurk
- 1 ½ dl eddik
- 1 dl vann
- 50 g sukker
- 2 stjerneanis
- salt og nykvernet pepper
Blandet salat
- 1 pakke blandet salat
- 1 rød paprika
- olivenolje
Tilbehør
- rugbrød

Slik gjør du:
1. Skjær kalveleveren i tynne strimler. La dem trekke i konjakk i 30 minutter.
2. Bløt opp brødsmulene i fløten. Skrell og finhakk løken. Rør kalvekjøttet sammen med løk og egg. Tilsett brødsmulene og krydre med muskatnøtt, timian, salt og pepper. Rør det sammen til en jevn farse.
3. Fordel halvparten av farsen i en smurt ildfast form. Legg leverstrimlene over og dekk med resten av farsen. Legg bakepapir over formen og stek den over vannbad i ca. 1 time på 180 grader.
4. Agurksalat: Skyll agurken og skjær den i staver. Varm opp eddik, vann, sukker, stjerneanis, salt og pepper til kokepunktet, og hell det over agurkene med en gang. Avkjøles i kjøleskapet.
5. Blandet salat: Skyll og tørk salaten. Rens paprikaen og skjær den i tynne strimler. Drypp salaten og paprikaen med olje og server til den varme posteien sammen med rugbrød og agurksalat.
Velbekomme!