KANELKRYDRET KALVESTEK: Nesten julete smak med kanel og nellikspiker ... Vi gir deg oppskriften Foto: Henrik Freek Christensen
KANELKRYDRET KALVESTEK: Nesten julete smak med kanel og nellikspiker ... Vi gir deg oppskriften Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Kalvestek

Kanelkrydret kalvestek med aprikoser

Deilig middag på mørke høstkvelder.

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 2 timer og 20  minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Grov mos

KANELKRYDRET KALVESTEK: Smaksrik middag som også egner seg perfekt for servering.  Foto: Henrik Freek Christensen
KANELKRYDRET KALVESTEK: Smaksrik middag som også egner seg perfekt for servering. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell løken og skjær den i båter. Skrell gulrøttene og skjær dem i tykke skiver. Tørk kjøttet og brun det i olje i en stekepanne med høye kanter. Ta kjøttet ut av pannen og stek løk og gulrøtter i 2–3 minutter.

2. Legg kjøttet tilbake og krydre med salt og pepper. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Slå ned varmen og la det småkoke under lokk i 1 ½–2 timer, til kjøttet er helt mørt.

3. Ta ut kjøttet. Smak til sjyen og jevn den eventuelt med sausejevner.

4. Grov mos: Skrell poteter og pastinakker og skjær dem i store terninger. Kok dem helt møre i vann uten salt. Hell av vannet, men ta vare på litt. Mos potetene og pastinakkene med en skje eller moser, og rør i olje og eventuelt litt av vannet til mosen er grov men myk. Smak til med salt og pepper og dryss over persille.

5. Skjær kjøttet i tynne skiver rett før servering og hell sausen over.

Velbekomme!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer