Tid beregnet på denne retten: 2 timer og 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 2 rødløk
- 2–3 gulrøtter
- 1 stykke høyrygg eller bog fra kalv, 1–1 ½ kg
- 2 ss olje til steking
- salt og nykvernet pepper
- 100 g tørkede aprikoser
- 2 kanelstenger
- 6 hele nellikspiker
- 2 ts balsamicoeddik
- 2 dl lys (kalve-) buljong
- 2 dl eplemost
- ev. lys sausejevner
Grov mos
- 600 g poteter
- 200 g pastinakker
- 2–3 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper
- ferskhakket persille

Slik gjør du:
1. Skrell løken og skjær den i båter. Skrell gulrøttene og skjær dem i tykke skiver. Tørk kjøttet og brun det i olje i en stekepanne med høye kanter. Ta kjøttet ut av pannen og stek løk og gulrøtter i 2–3 minutter.
2. Legg kjøttet tilbake og krydre med salt og pepper. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Slå ned varmen og la det småkoke under lokk i 1 ½–2 timer, til kjøttet er helt mørt.
3. Ta ut kjøttet. Smak til sjyen og jevn den eventuelt med sausejevner.
4. Grov mos: Skrell poteter og pastinakker og skjær dem i store terninger. Kok dem helt møre i vann uten salt. Hell av vannet, men ta vare på litt. Mos potetene og pastinakkene med en skje eller moser, og rør i olje og eventuelt litt av vannet til mosen er grov men myk. Smak til med salt og pepper og dryss over persille.
5. Skjær kjøttet i tynne skiver rett før servering og hell sausen over.
Velbekomme!