Ukens Matplan

Kaninragu med butterbeans

Kanin eller kylling blir lekkert med butterbeans!

KAN BRUKE KYLLING: Hvis du ikke får tak i kanin, kan du erstatte den med kylling. Foto: All Over Press
KAN BRUKE KYLLING: Hvis du ikke får tak i kanin, kan du erstatte den med kylling. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

 

  • ½ kanin delt i 4 (ca. 600 g) 
  • olje til steking 
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver 
  • 1 løk i båter 
  • 2 dl hønsebuljong 
  • eller grønnsakbuljong 
  • 1 dl hvitvin 
  • salt og pepper 

I tillegg:

  • 250 g tomater i båter 
  • 250 g kokte butterbeans 
  • 1–2 ss smør 
  • litt hakket persille

Tilbehør:

  • grovt brød 
  • salat

Slik gjør du:

1. Brun kaninen i olje i en stor gryte. Ha i hvitløk og løk, og la det bli varmt, men ikke brunt. Hell over buljong og hvitvin, og sett lokk på gryten. 2. La kaninen putre i ca. 25 minutter under lokk. Ta av lokket. Krydre med salt og pepper, og la den putre i ytterligere 10 minutter, til kjøttet er helt mørt. 3. Tilsett tomater, og la retten putre i 2 minutter. Ha i bønner, og kok opp. Tilsett kaldt smør, og la det smelte. 4. Smak til med salt og pepper, og anrett kaninen med persille. Server sammen med grovt brød og salat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer