Ukens Matplan

Kaninragu med butterbeans

Kanin eller kylling blir lekkert med butterbeans!

KAN BRUKE KYLLING: Hvis du ikke får tak i kanin, kan du erstatte den med kylling. Foto: All Over Press
KAN BRUKE KYLLING: Hvis du ikke får tak i kanin, kan du erstatte den med kylling. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

 

  • ½ kanin delt i 4 (ca. 600 g) 
  • olje til steking 
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver 
  • 1 løk i båter 
  • 2 dl hønsebuljong 
  • eller grønnsakbuljong 
  • 1 dl hvitvin 
  • salt og pepper 

I tillegg:

  • 250 g tomater i båter 
  • 250 g kokte butterbeans 
  • 1–2 ss smør 
  • litt hakket persille

Tilbehør:

  • grovt brød 
  • salat
TIPS: Du kan bruke bønner på boks eller koke dine egne – husk å legge dem i bløt dagen før. Hjemmekokte bønner blir alltid ekstra gode! Foto: All Over Press
TIPS: Du kan bruke bønner på boks eller koke dine egne – husk å legge dem i bløt dagen før. Hjemmekokte bønner blir alltid ekstra gode! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Brun kaninen i olje i en stor gryte. Ha i hvitløk og løk, og la det bli varmt, men ikke 
brunt. Hell over buljong og hvitvin, og sett lokk på gryten. 
2. La kaninen putre i ca. 25 minutter under lokk. Ta av lokket. Krydre med salt og 
pepper, og la den putre i ytterligere 10 minutter, til kjøttet er helt mørt. 
3. Tilsett tomater, og la retten putre i 2 minutter. Ha i bønner, og kok opp. Tilsett kaldt 
smør, og la det smelte. 
4. Smak til med salt og pepper, og anrett kaninen med persille. Server sammen med 
grovt brød og salat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer