Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- ½ kanin delt i 4 (ca. 600 g)
- olje til steking
- 3 fedd hvitløk i tynne skiver
- 1 løk i båter
- 2 dl hønsebuljong
- eller grønnsakbuljong
- 1 dl hvitvin
- salt og pepper
I tillegg:
- 250 g tomater i båter
- 250 g kokte butterbeans
- 1–2 ss smør
- litt hakket persille
Tilbehør:
- grovt brød
- salat
Slik gjør du:
1. Brun kaninen i olje i en stor gryte. Ha i hvitløk og løk, og la det bli varmt, men ikke brunt. Hell over buljong og hvitvin, og sett lokk på gryten. 2. La kaninen putre i ca. 25 minutter under lokk. Ta av lokket. Krydre med salt og pepper, og la den putre i ytterligere 10 minutter, til kjøttet er helt mørt. 3. Tilsett tomater, og la retten putre i 2 minutter. Ha i bønner, og kok opp. Tilsett kaldt smør, og la det smelte. 4. Smak til med salt og pepper, og anrett kaninen med persille. Server sammen med grovt brød og salat.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger