KARBONADER OG OVNSSTEKT GRESSKAR: En karbonade kan være alt annet enn hverdagslig! Vi viser deg hvordan. Foto: Henrik Freek Christensen
KARBONADER OG OVNSSTEKT GRESSKAR: En karbonade kan være alt annet enn hverdagslig! Vi viser deg hvordan. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Karbonade

Karbonader og ovnsstekt gresskar med ingefær

Knallgodt og sunt.

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 45 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Ovnsstekt hokkaido

TIPS: Hokkaido kan tilberedes både med og uten skall. Foto: Henrik Freek Christensen
TIPS: Hokkaido kan tilberedes både med og uten skall. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Ovnsstekt hokkaido: Skyll gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær gresskaret i store terninger. Riv sitronskall og skrelt ingefær og bland det med olje, karri og spisskummen. Bland gresskarbitene i blandingen og bre dem ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Krydre med pepper og chiliflak.

2. Stek dem i ovnen i 20–30 minutter ved 200 grader til de er nesten møre. Drypp over honning og eventuelt litt ekstra olje og stek dem i ytterligere 5 minutter. Ta dem ut og strø salt over. Skyll salaten og bland dem med de varme gresskarstykkene.

3. Form 4 store karbonader av kjøttet og krydre med presset hvitløk, salt og pepper. Skrell rødløken og skjær dem i tynne skiver. Stek dem myke i litt olje i en stekepanne på middels varme. Legg dem til siden.

4. Varm opp stekepannen og stek karbonadene i resten av oljen i 5–7 minutter på hver side. Anrett med løken på toppen av karbonadene, og server med gresskar.

Vi ønsker deg en riktig fin start på uken og en god middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer