ALLE NÆRINGSSTOFFER: Ser det ikke lekkert ut? Dette er ukens vegetarmiddag, men den inneholder alle næringsstoffer en middag skal ha. Foto: All Over Press
ALLE NÆRINGSSTOFFER: Ser det ikke lekkert ut? Dette er ukens vegetarmiddag, men den inneholder alle næringsstoffer en middag skal ha. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Kikertburger med chilimajones og rosenkål

Prøv ukens deilige vegetarrett!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

Chilimajones

I tillegg

TIPS: Hvis det er vanskelig å få samlet farsen til biffene, kan du tilsette et par skjeer mel. Foto: All Over Press
TIPS: Hvis det er vanskelig å få samlet farsen til biffene, kan du tilsette et par skjeer mel. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kjør kikerter, erter, spisskummen, persille, sitronsaft og salt i en kjøkkenmaskin til du har en halvfin masse. Form farsen til 4 små biffer; klem litt væte ut av dem hvis det er nødvendig for å få samlet dem, og stek dem i rikelig med olje i en varm teflonpanne i 5‒6 minutter på hver side.
2. Imens rører du sammen majonesen med chili, sitron og salt.
3. Riv rosenkålen grovt eller kjør den lett i kjøkkenmaskinen. Rør sammen sitronsaft, olivenolje og sukker. Vend rosenkålen sammen med dressingen, og smak til med salt.
4. Lun hamburgerbrødene. Del dem i to og smør dem med chilimajones. Fyll dem med kål, kikertbiffer og løk, og server straks med ketchup til.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer