Middag

Kjøttboller i kokoskarri med blomkålsris

Enkelte klassikere kommer på bordet igjen og igjen, fordi vi elsker dem!

KJØTTBOLLER I KOKOSKARRI: Her har du en soleklar barnefavoritt i en supersprø og sunn utgave med hvit ris, som absolutt ikke er ris, men findelt fersk blomkål. Foto: All Over Press Denmark
KJØTTBOLLER I KOKOSKARRI: Her har du en soleklar barnefavoritt i en supersprø og sunn utgave med hvit ris, som absolutt ikke er ris, men findelt fersk blomkål. Foto: All Over Press Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 34 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • Kjøttboller
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 250 g kjøttdeig
  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 1 egg
  • ½ dl melk
  • ½ dl havregryn
  • salt og nykvernet pepper

Karrisaus

  • 1 løk
  • 20 g smør til steking
  • 2 ss karri
  • 1 boks kokosmelk (400 g)
  • salt og nykvernet pepper

Blomkålsris

  • 300 g blomkål

Til servering

  • 1 eple
  • 50 g kokosflak
TIPS: Om du er glad i rå blomkål, trenger du ikke varme den opp før du kjører den i blenderen. Foto: All Over Press Denmark
TIPS: Om du er glad i rå blomkål, trenger du ikke varme den opp før du kjører den i blenderen. Foto: All Over Press Denmark Vis mer

Slik gjør du: 

  1. Kjøttboller: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Rør kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk, egg, melk, havregryn, salt og pepper. Bland farsen godt, og form små kjøttboller med 2 skjeer.
  2. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok kjøttbollene i ca. 5 minutter. Ta kjøttbollene ut med en hullskje (spar på kokevannet!)
  3. Karrisaus: Skrell løken og finhakk den. Stek løken i smør i en kjele slik at den akkurat får litt farge. Tilsett karri, og la det steke litt med. Hell i kokosmelken, kok et par minutter og smak til salt og pepper. Tilsett de kokte kjøttbollene og varm retten godt gjennom.
  4. Blomkålsris: Rens blomkålen og del den i små buketter. Legg dem i kjelen med vann (som kjøttbollene kokte i) og la dem trekke i det varme vannet i 2 minutter, ikke lenger. Hell av vannet og blend blomkålen i en foodprocessor til den ligner på fin hvit ris.
  5. Servering: Skyll eplet og skjær det i små terninger. Pynt kjøttbollene i karri med ferske epleterninger. Dryss kokosflak over blomkålrisen, og server straks.

 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer