Tid beregnet på denne retten: 34 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- Kjøttboller
- 1 løk
- 1 hvitløkfedd
- 250 g kjøttdeig
- 250 g kjøttdeig av svin
- 1 egg
- ½ dl melk
- ½ dl havregryn
- salt og nykvernet pepper
Karrisaus
- 1 løk
- 20 g smør til steking
- 2 ss karri
- 1 boks kokosmelk (400 g)
- salt og nykvernet pepper
Blomkålsris
- 300 g blomkål
Til servering
- 1 eple
- 50 g kokosflak
Slik gjør du:
- Kjøttboller: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Rør kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk, egg, melk, havregryn, salt og pepper. Bland farsen godt, og form små kjøttboller med 2 skjeer.
- Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok kjøttbollene i ca. 5 minutter. Ta kjøttbollene ut med en hullskje (spar på kokevannet!)
- Karrisaus: Skrell løken og finhakk den. Stek løken i smør i en kjele slik at den akkurat får litt farge. Tilsett karri, og la det steke litt med. Hell i kokosmelken, kok et par minutter og smak til salt og pepper. Tilsett de kokte kjøttbollene og varm retten godt gjennom.
- Blomkålsris: Rens blomkålen og del den i små buketter. Legg dem i kjelen med vann (som kjøttbollene kokte i) og la dem trekke i det varme vannet i 2 minutter, ikke lenger. Hell av vannet og blend blomkålen i en foodprocessor til den ligner på fin hvit ris.
- Servering: Skyll eplet og skjær det i små terninger. Pynt kjøttbollene i karri med ferske epleterninger. Dryss kokosflak over blomkålrisen, og server straks.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger