KJØTTBOLLER I KOKOSKARRI: Her har du en soleklar barnefavoritt i en supersprø og sunn utgave med hvit ris, som absolutt ikke er ris, men findelt fersk blomkål. Foto: All Over Press Denmark
KJØTTBOLLER I KOKOSKARRI: Her har du en soleklar barnefavoritt i en supersprø og sunn utgave med hvit ris, som absolutt ikke er ris, men findelt fersk blomkål. Foto: All Over Press Denmark
Middag

Kjøttboller i kokoskarri med blomkålsris

Enkelte klassikere kommer på bordet igjen og igjen, fordi vi elsker dem!

Tid beregnet på denne retten: 34 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • Kjøttboller
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 250 g kjøttdeig
  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 1 egg
  • ½ dl melk
  • ½ dl havregryn
  • salt og nykvernet pepper

Karrisaus

  • 1 løk
  • 20 g smør til steking
  • 2 ss karri
  • 1 boks kokosmelk (400 g)
  • salt og nykvernet pepper

Blomkålsris

  • 300 g blomkål

Til servering

  • 1 eple
  • 50 g kokosflak
TIPS: Om du er glad i rå blomkål, trenger du ikke varme den opp før du kjører den i blenderen. Foto: All Over Press Denmark
TIPS: Om du er glad i rå blomkål, trenger du ikke varme den opp før du kjører den i blenderen. Foto: All Over Press Denmark Vis mer

Slik gjør du: 

  1. Kjøttboller: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Rør kjøttdeigen sammen med løk, hvitløk, egg, melk, havregryn, salt og pepper. Bland farsen godt, og form små kjøttboller med 2 skjeer.
  2. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok kjøttbollene i ca. 5 minutter. Ta kjøttbollene ut med en hullskje (spar på kokevannet!)
  3. Karrisaus: Skrell løken og finhakk den. Stek løken i smør i en kjele slik at den akkurat får litt farge. Tilsett karri, og la det steke litt med. Hell i kokosmelken, kok et par minutter og smak til salt og pepper. Tilsett de kokte kjøttbollene og varm retten godt gjennom.
  4. Blomkålsris: Rens blomkålen og del den i små buketter. Legg dem i kjelen med vann (som kjøttbollene kokte i) og la dem trekke i det varme vannet i 2 minutter, ikke lenger. Hell av vannet og blend blomkålen i en foodprocessor til den ligner på fin hvit ris.
  5. Servering: Skyll eplet og skjær det i små terninger. Pynt kjøttbollene i karri med ferske epleterninger. Dryss kokosflak over blomkålrisen, og server straks.

 

God middag!

Til forsiden