Ukens Matplan

Kjøttboller med poteter og waldorfsalat

Havregryn og farris er ingredienser i disse kjøttbollene.

LUKSUS: All frisk frukt er gode kilder til C-vitamin, og en lekker waldorfsalat gir dessuten følelse av luksus. Foto: All Over Press
LUKSUS: All frisk frukt er gode kilder til C-vitamin, og en lekker waldorfsalat gir dessuten følelse av luksus. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter.Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:250 g karbonadedeig250 g kjøttdeig av svin1 egg1 dl farris2 dl havregrynsalt og nykvernet peppersolsikkeolje til steking

Waldorfsalat

3 stilker stangselleri50 g valnøttkjerner2 pærer2 kiwi50 g soltørkede tranebær2 ½ dl crème fraîche 38 %2 ss sitronsaft1 sitron, skallet½ vaniljestang, frøenesalt og nykvernet pepper

Tilbehør

1 kg poteterbredbladet persille

Slik gjør du:

1. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Rør kjøttet sammen med egg og farris. Tilsett havregryn, salt og pepper og rør godt. Form farsen til boller og stek dem gylne i olje i en stekepanne.2. Rens sellerien og skjær den i skiver. Rist valnøttene lett i en tørr, varm panne. Skjær pærene i smale båter. Skrell kiwien og skjær dem i skiver. Bland alt sammen med tranebær i en bolle.3. Rør crème fraîche sammen med sitronsaft, sitronskall, vaniljefrø, salt og pepper og bland det med selleri og frukt i bollen. Server waldorfsalaten som tilbehør til kjøttbollene og potetene. Dryss persille over.

God middag!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer