Ukens Matplan

Kjøttboller med poteter og waldorfsalat

Havregryn og farris er ingredienser i disse kjøttbollene.

LUKSUS: All frisk frukt er gode kilder til C-vitamin, og en lekker waldorfsalat gir dessuten følelse av luksus. Foto: All Over Press
LUKSUS: All frisk frukt er gode kilder til C-vitamin, og en lekker waldorfsalat gir dessuten følelse av luksus. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 250 g karbonadedeig
  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 1 egg
  • 1 dl farris
  • 2 dl havregryn
  • salt og nykvernet pepper
  • solsikkeolje til steking

Waldorfsalat

  • 3 stilker stangselleri
  • 50 g valnøttkjerner
  • 2 pærer
  • 2 kiwi
  • 50 g soltørkede tranebær
  • 2 ½ dl crème fraîche 38 %
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 sitron, skallet
  • ½ vaniljestang, frøene
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • 1 kg poteter
  • bredbladet persille
TIPS: En enkelt kiwi om dagen gir deg C-vitamin nok til en hel dag!  Foto: All Over Press
TIPS: En enkelt kiwi om dagen gir deg C-vitamin nok til en hel dag! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Rør kjøttet sammen med egg og farris. Tilsett havregryn, salt og pepper og rør godt. Form farsen til boller og stek dem gylne i olje i en stekepanne.
2. Rens sellerien og skjær den i skiver. Rist valnøttene lett i en tørr, varm panne. Skjær pærene i smale båter. Skrell kiwien og skjær dem i skiver. Bland alt sammen med tranebær i en bolle.
3. Rør crème fraîche sammen med sitronsaft, sitronskall, vaniljefrø, salt og pepper og bland det med selleri og frukt i bollen. Server waldorfsalaten som tilbehør til kjøttbollene og potetene. Dryss persille over.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer