SMAKFULL HVERDAGSRETT: Sambal oelek er en sterk chilipasta, som setter en pikant smak på denne retten sammen med karri. Du kan gjerne bruke kinakål i denne retten, for kinakål tåler godt å varmes. Foto: Synøve Dreyer
SMAKFULL HVERDAGSRETT: Sambal oelek er en sterk chilipasta, som setter en pikant smak på denne retten sammen med karri. Du kan gjerne bruke kinakål i denne retten, for kinakål tåler godt å varmes. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Kjøttsaus

Kjøttdeigsaus med karrismak

En litt annerledes kjøttsaus som er perfekt å servere til kokt ris.

ALLERS.NO:  Kjøttdeig er lettvint mat, som gjerne også er på tilbud i butikken. Kanskje du har lyst til å prøve en ny variant og denne krydrede kjøttsausen med både karri, chili sammen med kål og løk er spennende og god på smak.

Kjøttsaus med karrismak

(4 porsjoner)

1 løk
300 g nykål
2 ss olje
1 kjøttbuljongterning eller 1 ½ ts kjøttfond
1 ½ ts karri
1 ts sambal oelek
ca. 500 g kjøttdeig
3 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
4 porsjoner basmatiris

1. Skrell og hakk løken. Skjær kål i mindre biter. Stek grønnsakene i 1 ss olje sammen med smuldret buljongterning og krydder. Legg over i en kjele.

2. Stek kjøttdeigen i resten av oljen. Legg den over i kjelen med grønnsakene. Tilsett fløte 
og 1 dl vann. La det småkoke i 5–10 minutter. Krydre med salt og pepper.

3. Server kjøttdeigen med ris som kokes etter anvisning på pakken.

KJØTTDEIG MED KARRISMAK: Det er lettvint å servere retten i en panne og sette rett på bordet. Foto: Synøve Dreyer
KJØTTDEIG MED KARRISMAK: Det er lettvint å servere retten i en panne og sette rett på bordet. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Chili con carne med selleri og gulrot

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: