Paella

#Kjøttfri mandag:Vegetarisk paella

Grip muligheten til at få ryddet ut i grønnsaksskuffen. Paella lages tradisjonelt med fisk og skalldyr, men den er minst like god vegetarisk.

VEGETARISK PAELLA: Dette er en spennende rett å starte uke med. Den blir både fargerik, fristende og god med grønnsaker og den røkte chilismaken. Foto: All Over Press
VEGETARISK PAELLA: Dette er en spennende rett å starte uke med. Den blir både fargerik, fristende og god med grønnsaker og den røkte chilismaken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Røkt paprikapulver har en karakteristisk smak som harmonerer godt med mange grønnsaker og med ris som er nøytral i smak. Mange sier at røkt paprikapulver er smaken av Spania! Pulveret får du kjøpt i velassorterte matbutikker.

Vegetarisk paella

(4 porsjoner)1 rødløk1 rød paprika1 gul paprika250 g sjampinjonger500 g tomater 1 ss olivenolje til steking1 tsk. røkt paprikapulver300 g paellaris eller risottoris¾ l grøntsaksbuljong200 g friske grønne bønner1 bundt bredbladet persille100 g frosne erter1 eske småsalatblader1. Rens og hakk rødløk. Rens paprika og skjær i terninger. Skyll sjampinjonger, tørk dem godt og skjær i to eller fire. 2. Skyll tomatene og hakk dem grovt. Stek løk, paprika og sjampinjonger (vent med tomatene) i olje med røkt paprika i en panne  i 6-7 minutter til sjampinjongene er møre. Tilsett ris, og rør godt rundt på pannen, så risen er dekket av grønnsakene.3. Tilsett tomater og 2½ dl grønnsaksbuljong og la det koke under lokk på svak varme. Rør ofte underveis, og tilsett resten av buljongen etterhvert. Kok i ca. 30 minutter til der ikke er mer buljong igjen.4. Skyll og rens bønner og skjær dem i mindre stykker. La de steke med i pannen de siste 5 minuttene.5. Kok ertene raskt opp og hell av vannet.6. Skyll og hakk persille.  Vend persille og erter i paellaen like før servering. Pynt med små salatblader eller erteskudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer