Edamamebønner

#Kjøttfrimandag: Bønnesalat med rødløk og tomat

FN har bestemt at det er belgfruktens år i år, så det er bare å fråtse!

BØNNESALAT MED EDAMAMEBØNNER: Friskt, sunt og godt. Foto: All Over Press
BØNNESALAT MED EDAMAMEBØNNER: Friskt, sunt og godt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bønner er rike på både proteiner og fiber, og er derfor et godt alternativ til kjøtt. Du kan også bruke tørkede bønner, men da må du huske å legge dem i vann kvelden før. De skal også koke i 45-60 minutter.

Bønnesalat med rødløk og tomat

150 g kokte kidneybønner 150 g kokte hvite bønner 200 g frosne edamamebønner uten belg300 g friske grønne bønner200 g små cocktailtomater50 g rødløk1 fedd hvidløk1 håndfull persille2-3 kvister merian eller oreganoSitrondressing: 1½ ss olivenolje1 stor sitronsalt og nykvernet pepperTin opp edamamebønnene ved å helle kokende vann over dem og la dem stå i et minutt. Hell av vannet. Skyll og rens de friske grønne bønnene, og kok dem i letsaltet vann i 2-3 minutter til de er møre, men fremdeles sprø. Skyll dem straks med kaldt vann. Skyll og skjær tomatene i to. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem fint. Skyll og hakk krydderurterne. Bland det hele sammen sammen, og bland det sammen med godt avrente kidenybønnet og hvite bønner. Sitrondressing: Bland oljen med revet sitronskall og 3-4 ss sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Vend bønnesalaten med dressingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer