EGG MED SPINAT OG OSTESAUS: Vil du gjøre det enklere for deg selv, kan du kjøpe ferdig saus. Men det går for å lage selv også! Foto: All Over Press
EGG MED SPINAT OG OSTESAUS: Vil du gjøre det enklere for deg selv, kan du kjøpe ferdig saus. Men det går for å lage selv også! Foto: All Over Press Vis mer

Egg Florentine

#Kjøttfrimandag: Egg med spinat og ostesaus

Det er ikke så vanlig å posjere egg, men får du det til, er det veldig godt!

Retten med egg, ost og spinat er en klassiker – oeuf Florentine. Den ekte retten er egentlig med hollandaisesaus – mens her er det brukt en lys ostesauce. Server et eller to egg pr. person. 

Egg med spinat og ostesaus

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Tid: Ca. 30 min.
2-4 egg
Eddik
2 porsjoner opptint, hel spinat – ca. 1 pose
Litt smør
Salt, pepper
Litt brødrasp
Saus:
1 ss smør
1 ss mel
Ca. 3 dl melk
75-100 g revet ost, gjem litt til toppen
1 eggeplomme
Kok opp 1 l vann med ½ dl eddik dyp stekepanne eller et lavt kokekar. Knekk et egg i en liten skål, og når vannet koker lempes egget forsiktig ned i vannet. Samle hviten om egget og posjer i ca. 3 min, to egg av gangen. Ta opp med en hullskje og legg eggene i kaldt vann. Klem ut væsken av spinaten og varm den opp med smør, salt og pepper. 
Smelt smøret, rør melet i og spe med melk. Kok sausen i 2 min., rør osten i og smak til. Ta sausen av varmen og rør i eggeplommen. Legg spinat i bunnen av to ildfaste skåler, legg egget over og hell sausen over. Dryss over ost og brødrasp og grill et øyeblikk i ovnen. Følg med så det ikke blir brent! Servér straks.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop