EGG MED SPINAT OG OSTESAUS: Vil du gjøre det enklere for deg selv, kan du kjøpe ferdig saus. Men det går for å lage selv også! Foto: All Over Press
EGG MED SPINAT OG OSTESAUS: Vil du gjøre det enklere for deg selv, kan du kjøpe ferdig saus. Men det går for å lage selv også! Foto: All Over Press Vis mer

Egg Florentine

#Kjøttfrimandag: Egg med spinat og ostesaus

Det er ikke så vanlig å posjere egg, men får du det til, er det veldig godt!

Publisert

Retten med egg, ost og spinat er en klassiker – oeuf Florentine. Den ekte retten er egentlig med hollandaisesaus – mens her er det brukt en lys ostesauce. Server et eller to egg pr. person. 

Egg med spinat og ostesaus

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Tid: Ca. 30 min.
2-4 egg
Eddik
2 porsjoner opptint, hel spinat – ca. 1 pose
Litt smør
Salt, pepper
Litt brødrasp
Saus:
1 ss smør
1 ss mel
Ca. 3 dl melk
75-100 g revet ost, gjem litt til toppen
1 eggeplomme
Kok opp 1 l vann med ½ dl eddik dyp stekepanne eller et lavt kokekar. Knekk et egg i en liten skål, og når vannet koker lempes egget forsiktig ned i vannet. Samle hviten om egget og posjer i ca. 3 min, to egg av gangen. Ta opp med en hullskje og legg eggene i kaldt vann. Klem ut væsken av spinaten og varm den opp med smør, salt og pepper. 
Smelt smøret, rør melet i og spe med melk. Kok sausen i 2 min., rør osten i og smak til. Ta sausen av varmen og rør i eggeplommen. Legg spinat i bunnen av to ildfaste skåler, legg egget over og hell sausen over. Dryss over ost og brødrasp og grill et øyeblikk i ovnen. Følg med så det ikke blir brent! Servér straks.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer