Kikerter

#Kjøttfrimandag: Fyldig kikertgryte

Kikerter er stappfulle av næringsstoffer og har høyt proteininnhold. Dessuten smaker de utrolig godt!

FYLDIG KIKERTGRYTE: Chilirester kan legges på olje og brukes til krydring av bakte grønnsaker. Foto: All Over Press
FYLDIG KIKERTGRYTE: Chilirester kan legges på olje og brukes til krydring av bakte grønnsaker. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøttfri mandag eller vegetarisk midt i uken – test ut denne mettende og smakfulle kikertgryten.

Fyldig kikertgryte

(4 porsjoner)
1 løk
1 gulrot
1 hvitløkbåt
½ rød chili
1 ss rapsolje
1 ts malt spisskummen
1 grønnsakbuljongterning
400 g knuste tomater
2 bokser kikerter, à 400 g
salt
pepper
75 g fetaost
1 bunt persille

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer


Finhakk løk, gulrot, hvitløk og chili. Stek det i olje på middels sterk varme i ca. 5 minutter til løken blir myk og blank. Dryss på spisskummen og rør rundt. Smuldre i buljongterningen, 
og rør i de knuste tomatene.
Kok opp, og la det småkoke på middels varme i ca. 7 minutter.
Skyll kikertene, og la dem renne av. La dem koke med i gryten ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gryten med smuldret fetaost og hakket persille på toppen. Server gjerne med kokt ris til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer