GRATENG MED AUBERGINE OG PARMESAN: Et helt måltid i seg selv. Foto: All Over Press
GRATENG MED AUBERGINE OG PARMESAN: Et helt måltid i seg selv. Foto: All Over Press Vis mer

Grateng Med Aubergine Og Parmesan

#Kjøttfrimandag: Grateng med aubergine og parmesan

Denne gratengen kan spises alene som vegetarrett eller serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk og gjerne til grillmat.

Publisert

Hvitløk, parmesan og rosmarin gir fin smak til aubergine- og tomatskiver i denne varme gratengen. 

Grateng med aubergine og parmesan

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4–5 porsjoner)
2 store eller 3 mindre auberginer
7 tomater
2 bokser hermetiske hakkede tomater
3 hvitløkbåter
1 ts salt
2 ss flytende honning
1 ts tørket rosmarin
100 g grovrevet parmesan
1. Sett ovnen på 225°. Skjær auberginer i 1 cm tykk skiver og legg ut på fat. Strø litt salt på begge sider. La det hvile i 20 minutter og tørk skivene med kjøkkenpapir.
2. Skjær tomater i 1 cm tykke skiver.
3. Kok opp hakkede tomater, finhakket hvitløk, salt, pepper, honning og rosmarin i en kjele og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til. 
4. Legg auberginer og tomatskiver taksteinslagt i en ildfast form, ca. 20 ganger 30 cm, og hell på den varme tomatsausen. Strø til slutt over revet parmesan og stek formen på nederste rille i ovnen i 40–45 minutter. Legg ev. folie over mot slutten av stekingen, slik at gratengen ikke blir for brun.
5. Server formen med et dryss av ferske urter. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer