GRILLET HALLOUMIOST MED SALAT OG OLIVENTSATZIKI: Skikkelig sommermat Foto: Synøve Dreyer
GRILLET HALLOUMIOST MED SALAT OG OLIVENTSATZIKI: Skikkelig sommermat Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Halloumi

#Kjøttfrimandag: Halloumiost med salat og oliventsatziki

Halloumi er mye brukt i Hellas og land i Midtøsten. Det er et godt alternativ til kjøtt og fisk.

Halloumi er en fersk ost, som ikke flyter ut når den stekes eller grilles. 

Salat med stekt ost og oliventzatziki

 Foto: Synøve Dreyer
Foto: Synøve Dreyer Vis mer

(4 porsjoner)
Tzatziki:
4 dl gresk yoghurt
½ agurk
1 grillet rød paprika
20 oliven uten steiner
2 hvitløkbåter
salt
pepper
Tilbehør:
400 g grillost, halloumiost
revet skall av ½ sitron
1 dl blandede urter, f.eks. basilikum, timian, persille
1 boks salatblanding, småsalat
1 ss olivenolje
1. Lag først tzatziki. Skjær agurk i små biter. Grill paprika i ovnen til den blir brent rundt på skallet ved høy temperatur. Ta ut paprikaen, legg i plastpose og avkjøl. 
2. Dra skinnet av paprikaen og del i biter. Del oliven i to. Bland yoghurt med hakket hvitløk. Rør i agurk, grillet paprika og oliven. Smak til med salt og pepper.
3. Skjær ost i skiver, pensle med olje og vend dem i en blanding av finhakkede urter og revet sitronskall. Stek eller grill ostebitene i olivenolje til de blir gylne og fine på hver side.
4. Bland sammen salat med urter, fordel på fat og legg på den stekte osten. Server med tzatzikien og godt brød.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: