Halloumi

#Kjøttfrimandag: Halloumiost med salat og oliventsatziki

Halloumi er mye brukt i Hellas og land i Midtøsten. Det er et godt alternativ til kjøtt og fisk.

GRILLET HALLOUMIOST MED SALAT OG OLIVENTSATZIKI: Skikkelig sommermat Foto: Synøve Dreyer
GRILLET HALLOUMIOST MED SALAT OG OLIVENTSATZIKI: Skikkelig sommermat Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloumi er en fersk ost, som ikke flyter ut når den stekes eller grilles. 

Salat med stekt ost og oliventzatziki

(4 porsjoner)Tzatziki:4 dl gresk yoghurt½ agurk1 grillet rød paprika20 oliven uten steiner2 hvitløkbåtersaltpepperTilbehør:400 g grillost, halloumiostrevet skall av ½ sitron1 dl blandede urter, f.eks. basilikum, timian, persille1 boks salatblanding, småsalat1 ss olivenolje1. Lag først tzatziki. Skjær agurk i små biter. Grill paprika i ovnen til den blir brent rundt på skallet ved høy temperatur. Ta ut paprikaen, legg i plastpose og avkjøl. 2. Dra skinnet av paprikaen og del i biter. Del oliven i to. Bland yoghurt med hakket hvitløk. Rør i agurk, grillet paprika og oliven. Smak til med salt og pepper.3. Skjær ost i skiver, pensle med olje og vend dem i en blanding av finhakkede urter og revet sitronskall. Stek eller grill ostebitene i olivenolje til de blir gylne og fine på hver side.4. Bland sammen salat med urter, fordel på fat og legg på den stekte osten. Server med tzatzikien og godt brød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer