Lasagne

#Kjøttfrimandag: Knallgod grønnsakslasagne

Det er helt unødvendig å ha kjøtt i en lasagne når det smaker så godt uten!

GRØNNSAKSLAGSAGNE: Her kan du bruke rester av grønnsaker du har liggende. Foto: All Over Press
GRØNNSAKSLAGSAGNE: Her kan du bruke rester av grønnsaker du har liggende. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du rester av paprika, tomat, spinat eller andre grønnsaker, kan du ha dem i denne sausen. 

Grønnsakslasagne

Tid: 1 time1 brokkoli4 gulrøtter2 bokser hakkede tomaterSalt, pepper1 løk1 squash250 g sjampinjonger2 ss smør2 ss olje4 ss tomatpuré1 bundt fersk basilikum2 fedd hvidløk250 g lasagneplater, fullkorn1 glass bechamelsaus (eller lag selv)150 g revet emmentaler1. Sett ovnen på 180 °C.2. Kjør brokkolibuketter, oppskåret gulrot og 1 boks tomater i en blender sammen med salt og pepper. 3. Rens resten av grønnsakene og skjær dem i mindre stykker. 4. Stek løk i smør og olje i en gryte til den er blank og tilsett resten av grønnsakene og stek i et par min. Tilsett grønnsakssausen fra blenderen, tomatpuré, basilikum, presset hvidløk og den andre boksen med hakkede tomater. 5. La det koke opp. 6. Smør en ildfast form og legg lagvis grønnsakssaus, lasagneplater og bechamelsaus. Avslutt med bechamelsaus og sett formen i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut og dryss over revet ost, og sett den tilbake i ovnen i 20 minutter til. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer