Lasagne

#Kjøttfrimandag: Knallgod grønnsakslasagne

Det er helt unødvendig å ha kjøtt i en lasagne når det smaker så godt uten!

GRØNNSAKSLAGSAGNE: Her kan du bruke rester av grønnsaker du har liggende. Foto: All Over Press
GRØNNSAKSLAGSAGNE: Her kan du bruke rester av grønnsaker du har liggende. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du rester av paprika, tomat, spinat eller andre grønnsaker, kan du ha dem i denne sausen. 

Grønnsakslasagne

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Tid: 1 time
1 brokkoli
4 gulrøtter
2 bokser hakkede tomater
Salt, pepper
1 løk
1 squash
250 g sjampinjonger
2 ss smør
2 ss olje
4 ss tomatpuré
1 bundt fersk basilikum
2 fedd hvidløk
250 g lasagneplater, fullkorn
1 glass bechamelsaus (eller lag selv)
150 g revet emmentaler
1. Sett ovnen på 180 °C.
2. Kjør brokkolibuketter, oppskåret gulrot og 1 boks tomater i en blender sammen med salt og pepper. 
3. Rens resten av grønnsakene og skjær dem i mindre stykker. 
4. Stek løk i smør og olje i en gryte til den er blank og tilsett resten av grønnsakene og stek i et par min. Tilsett grønnsakssausen fra blenderen, tomatpuré, basilikum, presset hvidløk og den andre boksen med hakkede tomater. 
5. La det koke opp. 
6. Smør en ildfast form og legg lagvis grønnsakssaus, lasagneplater og bechamelsaus. Avslutt med bechamelsaus og sett formen i ovnen i 20 minutter. Ta formen ut og dryss over revet ost, og sett den tilbake i ovnen i 20 minutter til. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer