PAI MED SPINAT OG FETAOST: Denne paien er veldig god med en enkel grønn salat ved siden av. Foto: All Over Press
PAI MED SPINAT OG FETAOST: Denne paien er veldig god med en enkel grønn salat ved siden av. Foto: All Over Press Vis mer

Pai Med Fetaost Og Spinat

#Kjøttfrimandag: Pai med fetaost og spinat

Den tradisjonelle greske fetaosten kan brukes til mye mer enn salat!

Publisert

Fetaost og spinat er gode smaker i denne paien, som har en grov og dermed sunnere paibunn.

Pai med spinat og fetaost

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(6–8 porsjoner)
Paideig:
2 dl sammalt hvete, fin
1 dl hvetemel
1 ts salt
2 ss sesamfrø
100 g smør
3 ss kaldt vann
Fyll:
4 dl melk
4 egg
2 hvitløkbåter
salt og nykvernet pepper
75 g fersk spinat
120 g fetaost
400 g kvisttomater
1. Hell melet, hvetemel, salt og sesamfrø i en blender og kjør sammen. Skjær smøret i mindre biter og fordel det i. Tilsett vannet. Arbeid deigen raskt sammen. 
2. Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og trykk ut deigen. La den stå kjølig i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 220°.
3. Stek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter til den får fin farge.
4. Pisk sammen melk, egg, finhakket hvitløk, salt og pepper.
5. Legg spinaten i det ferdigstekte paiskallet, hell på eggeblandingen og smuldre i fetaost. Legg til slutt på kvist-tomater.
6. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter til den har stivnet og er gyllen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer