PAI MED SPINAT OG FETAOST: Denne paien er veldig god med en enkel grønn salat ved siden av. Foto: All Over Press
PAI MED SPINAT OG FETAOST: Denne paien er veldig god med en enkel grønn salat ved siden av. Foto: All Over Press Vis mer

Pai Med Fetaost Og Spinat

#Kjøttfrimandag: Pai med fetaost og spinat

Den tradisjonelle greske fetaosten kan brukes til mye mer enn salat!

Fetaost og spinat er gode smaker i denne paien, som har en grov og dermed sunnere paibunn.

Pai med spinat og fetaost

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(6–8 porsjoner)
Paideig:
2 dl sammalt hvete, fin
1 dl hvetemel
1 ts salt
2 ss sesamfrø
100 g smør
3 ss kaldt vann
Fyll:
4 dl melk
4 egg
2 hvitløkbåter
salt og nykvernet pepper
75 g fersk spinat
120 g fetaost
400 g kvisttomater
1. Hell melet, hvetemel, salt og sesamfrø i en blender og kjør sammen. Skjær smøret i mindre biter og fordel det i. Tilsett vannet. Arbeid deigen raskt sammen. 
2. Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og trykk ut deigen. La den stå kjølig i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 220°.
3. Stek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter til den får fin farge.
4. Pisk sammen melk, egg, finhakket hvitløk, salt og pepper.
5. Legg spinaten i det ferdigstekte paiskallet, hell på eggeblandingen og smuldre i fetaost. Legg til slutt på kvist-tomater.
6. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter til den har stivnet og er gyllen.