Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 800 g karbonadedeig
- olivenolje til steking
- salt og nykvernet pepper
Papas bravas
- 500 g små poteter
- 1 hvitløkfedd
- 2 ss olivenolje til steking
- 1 ts tørket chiliflak
- 1 ts spisskummen
- 1 ts røkt paprika
- 1 dl buljong
- 100 g tørket chorizo
- 4 ss grove brødsmuler (av daggammel loff)
- 4 ferske røde chili
- salt
Tilbehør
- En bolle blandet grønn salat

Slik gjør du:
1. Kok potetene møre i lettsaltet vann i ca. 15 minutter. La dem dryppe av i en sikt.
2. Hakk hvitløken og stek den i litt olivenolje i en panne. Tilsett chili, spisskummen og paprika, hell over buljong og la det koke inn. Bland potetene i krydderblandingen i pannen.
3. Skjær chorizo i tynne skiver eller små terninger og stek dem sprø i litt olivenolje i en annen stekepanne. La dem renne av på litt fettsugende papir. Rengjør pannen, varm den opp med litt mer olivenolje, og stek brødsmulene. Rens og hakk chilien, og bland den sammen med brødsmulene i pannen. Anrett potetene i en skål og fordel brødsmuler og chorizo over dem. Krydre med salt.
4. Form karbonadedeigen til 4 store kjøttkaker, og stek dem i litt olivenolje i noen minutter på hver side, til de akkurat så vidt er gjennomstekte. Server alt med en blandet grønn salat.