Mat Til Nyttårsaften

Klart du kan lage treretters festmiddag

Perfekt til nyttår og enkel å lage!

FEST: Med denne maten på bordet blir det ordentlig feststemning.  Foto: Helène Linsjö/All Over Press
FEST: Med denne maten på bordet blir det ordentlig feststemning. Foto: Helène Linsjö/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nyttårsaften er en av årets største festkvelder.

Og da vil vi ha noe ekstra godt på bordet, slik som denne treretters menyen med kamskjell til forrett, biff og hummer til hovedrett og søte bær i champagne-sabayonne til dessert.

Her ser du hvordan du gjør det:

Forrett:Stekte kamskjell med potetmos og rogn

Ingredienser

Til 4 personer

Potetmos

  • 2 store bakepoteter
  • 1 dl kremfløte
  • ½ dl olivenolje

Kamskjell

  • 8 kamskjell
  • olje til stekin

Garnityr

  • rogn
  • 1 sjalottløk i tynne skiver
  • frisk dill eller karse
  • ev. spiselige blomster som roseblader, lavendel eller stemorsblomst

Oppskriften fortsetter under bildet.

Slik gjør du det

1. Skrell potetene og kutt i terninger. Kok i vann som akkurat dekker terningene. Ha terningene og vannet i en blender og tilsett fløte og olivenolje. Krydre med salt og pepper.

2. Varm olje i en stekepanne og stek kamskjellene 1 min på hver side.

3. Ha potetmosen på tallerkenene og legg kamskjellene oppå. Pynt med rogn, sjalottløk, urter og blomster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer