KK.NO: Nyttårsaften er en av årets største festkvelder.
Og da vil vi ha noe ekstra godt på bordet, slik som denne treretters menyen med kamskjell til forrett, biff og hummer til hovedrett og søte bær i champagne-sabayonne til dessert.
Her ser du hvordan du gjør det:
Forrett:Stekte kamskjell med potetmos og rogn
Ingredienser
Til 4 personer
Potetmos
- 2 store bakepoteter
- 1 dl kremfløte
- ½ dl olivenolje
Kamskjell
- 8 kamskjell
- olje til stekin
Garnityr
- rogn
- 1 sjalottløk i tynne skiver
- frisk dill eller karse
- ev. spiselige blomster som roseblader, lavendel eller stemorsblomst
Oppskriften fortsetter under bildet.
Slik gjør du det
1. Skrell potetene og kutt i terninger. Kok i vann som akkurat dekker terningene. Ha terningene og vannet i en blender og tilsett fløte og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
2. Varm olje i en stekepanne og stek kamskjellene 1 min på hver side.
3. Ha potetmosen på tallerkenene og legg kamskjellene oppå. Pynt med rogn, sjalottløk, urter og blomster.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger