GRESK FRUKTSALAT: Er du lei av kaker og is? Da bør du prøve ukens greske fruktsalat.  Foto: Grete Roede AS
GRESK FRUKTSALAT: Er du lei av kaker og is? Da bør du prøve ukens greske fruktsalat. Foto: Grete Roede AS Vis mer

Gresk Fruktsalat

Knallgod gresk fruktsalat

En enkel, frisk og lett dessert som faller i smak hos de fleste.

KK.NO: De fleste gikk sikkert litt lei bløtkake, is og pavlova i 17. mai-helgen, i tillegg til mye annen god mat og drikke.

Derfor går vi for en lettere dessert denne uken, og det er en smakfull gresk fruktsalat!

- Dette er en enkel, frisk og lett dessert som faller i smak hos de fleste. Aprikoser, moreller og granateple gjør fruktsalaten annerledes og spennende.

- Fruktsalat passer perfekt som dessert, men kan også brukes som mellommåltid når søtsuget kommer eller som et kveldsmåltid, forteller konseptsjef Jeanette Roede, i Grete Roede AS.

LES OGSÅ: Nå bør du ha rabarbra på menyen

Gresk fruktsalat

(4 porsjoner)

Du trenger:

EKSPERTEN: Jeanette Roede.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Jeanette Roede. Foto: Privat Vis mer

4 aprikoser
100 gram moreller
150 gram honning
1 fersken
1 granateple
1 appelsin
1 lime
2 dl gresk yoghurt

Slik gjør du: Ta ut stenene av aprikosene og morellene og skjær dem opp i små båter. Skjær melon og fersken i biter. Skjær rundt skallet på granateplet og bank på det for å få ut kjernene.

Legg frukten over i en serveringsbolle eller på et fat. Press saften av appelsin og lime og rør sammen. Finhakk frisk mynte og bland inn sitrussaften, og hell over fruktsalaten. La fruktsalaten stå i noen minutter og godgjøre seg før du serverer. Server med gresk yoghurt.

Næringsinnhold: 155 kcal per porsjon/58 kcal per 100 gram.

For flere oppskrifter besøk Greteroede.no!

LES OGSÅ: Derfor bør du unne deg dessert

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: