HVETEKNUTER: Er du glad i gjærbakst? Da Bør du prøve denne oppskriften!  Foto: Grete Roede AS
HVETEKNUTER: Er du glad i gjærbakst? Da Bør du prøve denne oppskriften! Foto: Grete Roede AS Vis mer

Hveteknuter

Knallgode hveteknuter

... som inneholder kun 111 kcal per stykk!

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som er fryktelig glad i gjærbakst?

Da er du heldig. Denne ukens godbit er nemlig noen knallgode hveteknuter som kun inneholder 111 kcal per stykk!

- Hveteknutene inneholder noe sammalt mel, som gjør at du får i deg mer kostfiber, vitaminer og mineraler, fordi hele kornet brukes. Det metter også litt mer, og da er det lettere å nøye seg med én. Og kanelfyll lagd av margarin, kanel og brunt sukker, faller vel i smak hos de aller fleste!

- Boller og andre typer bakst er suverent å fryse, og smaker like godt når du tar dem opp og varmer dem litt i en stekeovn - det smaker like godt som nybakt, forteller Jeanette Roede, konseptsjef i Grete Roede AS.

LES OGSÅ: Ikke tid til å heve deigen?

Hveteknuter

<strong>EKSPERTEN:</strong> Jeanette Roede.
EKSPERTEN: Jeanette Roede. Vis mer

(32 stykk)

Dette trenger du:

5 dl ekstra lett melk
1 pakke fersk gjær
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
2 dl sammalt hvete, fin
10 dl hvetemel
50 g margarin

Kanelfyll:

HVETEKNUTER: Er du glad i gjærbakst? Da Bør du prøve denne oppskriften!  Foto: Grete Roede AS
HVETEKNUTER: Er du glad i gjærbakst? Da Bør du prøve denne oppskriften! Foto: Grete Roede AS Vis mer

40 g margarin myk
2 ss kanel
4 ss brunt sukker

Slik gjør du: Rør ut gjæren i lunken melk. Bland inn hornsalt, kardemomme, sukker og mel, og elt deigen lett sammen. Tilsett terninger av mykt margarin og elt deigen til smøret er blandet inn i deigen til en glatt og smidig deig. Dekk deigen til og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to emner. Kjevle ut til en rektangulær leiv som er ca 50 cm bred. Bre mykt margarin utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Del hver leiv opp i ca. 16 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.
Legg hveteknutene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30 minutter. Pensle de ferdighevede hveteknutene forsiktig med melk eller sammenvispet egg.

Stek hveteknutene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 7-10 minutter. Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under. Avkjøl kanelsnurrene på rist.

Et godt tips: Hveteknutene kan fryses. Frosne kanelsnurrer tines i romtemperatur og varmes ved cirka 175 grader varmluft i tre til fire minutter.

Næringsinnhold: 111 kcal per bolle (40 g)/300 kcal pr 100 gram

Les flere oppskrifter på Greteroede.no

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer