KK.NO: Er du en av dem som er fryktelig glad i gjærbakst?
Da er du heldig. Denne ukens godbit er nemlig noen knallgode hveteknuter som kun inneholder 111 kcal per stykk!
- Hveteknutene inneholder noe sammalt mel, som gjør at du får i deg mer kostfiber, vitaminer og mineraler, fordi hele kornet brukes. Det metter også litt mer, og da er det lettere å nøye seg med én. Og kanelfyll lagd av margarin, kanel og brunt sukker, faller vel i smak hos de aller fleste!
- Boller og andre typer bakst er suverent å fryse, og smaker like godt når du tar dem opp og varmer dem litt i en stekeovn - det smaker like godt som nybakt, forteller Jeanette Roede, konseptsjef i Grete Roede AS.
LES OGSÅ: Ikke tid til å heve deigen?
Hveteknuter

(32 stykk)
Dette trenger du:
5 dl ekstra lett melk
1 pakke fersk gjær
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
2 dl sammalt hvete, fin
10 dl hvetemel
50 g margarin
Kanelfyll:

40 g margarin myk
2 ss kanel
4 ss brunt sukker
Slik gjør du: Rør ut gjæren i lunken melk. Bland inn hornsalt, kardemomme, sukker og mel, og elt deigen lett sammen. Tilsett terninger av mykt margarin og elt deigen til smøret er blandet inn i deigen til en glatt og smidig deig. Dekk deigen til og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to emner. Kjevle ut til en rektangulær leiv som er ca 50 cm bred. Bre mykt margarin utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Del hver leiv opp i ca. 16 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.
Legg hveteknutene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30 minutter. Pensle de ferdighevede hveteknutene forsiktig med melk eller sammenvispet egg.
Stek hveteknutene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 7-10 minutter. Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under. Avkjøl kanelsnurrene på rist.
Et godt tips: Hveteknutene kan fryses. Frosne kanelsnurrer tines i romtemperatur og varmes ved cirka 175 grader varmluft i tre til fire minutter.
Næringsinnhold: 111 kcal per bolle (40 g)/300 kcal pr 100 gram
Les flere oppskrifter på Greteroede.no
Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
- Sunn og enkel sommerdessert (156 kcal per porsjon)
- Knallgod gresk fruktsalat (155 kcal per porsjon)
- Denne kaken har kun 150 kalorier (156 kcal per kakestykke (105 g)
- Bringebærsorbet du lager på kun to minutter (94 kcal per porsjon)
- Fløyelsmyk sjokolademousse (150 kcal per porsjon)
- Denne desserten har bare 130 kcal (130 kcal per porsjon)
- Kesam-is du kan lage selv (50-70 kcal per 40 gram)
- Fristende havrekjeks (155 kcal per kjeks)
- Deilig trollkrem med blåbær og solbær (113 kcal per porsjon)
- Eplekake med mindre sukker og kcal (155 kcal per stykke)
- Plommesuppe: den perfekte dessert (120 kcal per porsjon)
- Easy Coffee dessert (115 kcal per porsjon)
- Sitrongele med kesam (110 kcal per porsjon)
- Sjokoladekake med lime og cottage cheese (94 kcal per stykke)
- Tilslørte pepperkaker med kesam (180 kcal per porsjon)
- Grove vafler med fruktsalat (98 kcal per 100 gram/154 kcal per porsjon)
- Ovnsbakt frukt med hvit sjokolade (160 kcal per porsjon).
- Jordbær med appelsinsaus (120 kcal per porsjon)
- Frisk og lett Pavlova med bær (155 kcal per stykk)
- Deilig appelsinfromasj (130 kcal per porsjon)
- Sitruscarpaccio (41 kcal per porsjon)
- Grove muffins med frukt og nøtter (160 kcal per muffin)
- Rullekake med lettsyltetøy (100 kcal per skive)
- Grove boller (130 kcal per bolle)
- Saftig banankake med valnøtter og fiken (97 kcal per stykke)
- Deilige blåbærmuffins (156 kcal per muffin)
- Vaniljeis med fiken, dadler og granateple (143 kcal per porsjon)
- Appelsinkake med kesam (Per kakestykke (45 g): 101 kcal/per 100 gram 226 kcal)
- Sitronpai med kesamkrem (per stk. 60 gram - 143 kcal)
- Cottage cheesekake med mandler (Per kakestykke (60 gram) 110 kcal/191 kcal per 100 gram)
Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.