DESSERT: Denne desserten med smuldredeig er både sprø og saftig. FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Denne desserten med smuldredeig er både sprø og saftig. FOTO: Columbus LethVis mer

Dessert:

Knasende godt!

Bruk det du har av frukt og bær, og lag den lekreste dessert på null komma niks.

Eplecrumble med kanel og blåbær

Tid: 15 minutter
Steketid: 20 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
2 epler
125 g blåbær
2 ss sukker
2 ts kanel
1 ss sitronsaft
4 små ildfaste porsjonsskåler
litt smør til formene

Havrecrumble
75 g grove havregryn
75 g sukker
75 g smør
1 knivspiss salt
30 g hasselnøtter

Til servering
150 g lett crème fraîche

1. Sett ovnen på 200 °. Smør de ildfaste formene med litt smør.
2. Skyll eplene. Skjær dem i små terninger uten kjernehus, og vend dem sammen med blåbær, sukker, kanel og sitronsaft. Fordel blandingen i de 4 skålene.
3. Havrecrumble: Smuldre havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene til en crumble. Fordel denne crumble-en oppå frukten i skålene. Hakk hasselnøttene grovt, og dryss dem over.
4. Stek de 4 crumble-ene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne. Server dem lune med en skje crème fraîche på toppen.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: