<strong>DESSERT:</strong> Denne desserten med smuldredeig er både sprø og saftig. FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Denne desserten med smuldredeig er både sprø og saftig. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Dessert:

Knasende godt!

Bruk det du har av frukt og bær, og lag den lekreste dessert på null komma niks.

Publisert

Eplecrumble med kanel og blåbær

Tid: 15 minutter
Steketid: 20 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
2 epler
125 g blåbær
2 ss sukker
2 ts kanel
1 ss sitronsaft
4 små ildfaste porsjonsskåler
litt smør til formene

Havrecrumble
75 g grove havregryn
75 g sukker
75 g smør
1 knivspiss salt
30 g hasselnøtter

Til servering
150 g lett crème fraîche

1. Sett ovnen på 200 °. Smør de ildfaste formene med litt smør.
2. Skyll eplene. Skjær dem i små terninger uten kjernehus, og vend dem sammen med blåbær, sukker, kanel og sitronsaft. Fordel blandingen i de 4 skålene.
3. Havrecrumble: Smuldre havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene til en crumble. Fordel denne crumble-en oppå frukten i skålene. Hakk hasselnøttene grovt, og dryss dem over.
4. Stek de 4 crumble-ene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne. Server dem lune med en skje crème fraîche på toppen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer