Eplekake med crumble-topping
8 porsjonerTid: 95 minutter
IngredienserEplefyll 1 kg epler50 g lyst muscovadosukker50 g sukker50 g sultanarosiner1 ss malt kanel
Mørdeigsbunn 150 g hvetemel2 ss sukker½ ts salt125 g kaldt smør5 ss iskaldt vann1 springform, 27 cm i diameter
Crumble-topping 100 g mandler100 g grovvalsede havregryn50 g hvetemel75 g sukker1 ts vaniljepulver100 g smør
1. Eplefyll: Skrell eplene, og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne båter, og legg dem i en skål. Vend med muscovadosukker, sukker, sultanrosiner og kanel. 2. Mørdeigsbunn: Bland mel, sukker og salt i en bolle. Skjær smøret i terninger, og smuldre det ut i melet, så «smørkulene» ikke er større enn erter. Gjør det raskt, så smøret holder seg kaldt. Tilsett 5 ss isvann, og rør rundt med en gaffel. Sjekk om du kan samle deigen, og tilsett eventuelt litt ekstra vann. "Trykk deigen sammen til en ensartet sirkel på et meldrysset bord, pakk den inn i plastfolie, og legg den kjølig i minst 30 minutter.3. Crumble-topping: Hakk mandlene, og bland dem med havregryn, mel, sukker og vaniljepulver i en skål. Tilsett smør i mindre terninger, og bruk fingrene til å blande det sammen til en smuldredeig.4. Sett ovnen på 175°. Kjevle mørdeigen flat på et meldrysset bord, og flytt deigen forsiktig over i kake-formen. Trykk kantene på plass, og fordel eplefyllet i bunnen. Dryss crumble-toppingen over kaken, og stek den i 45 minutter, til den er fint gyllen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger