Dessert:

Knasende godt!

Det er masse syrlighet og sødme i denne gode desserten, som er rask å lage hvis det kommer uventede gjester.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Crumble med jordbær og rips 4 personer

Tid: 15 minutter Steketid: 25 minutter

Ingredienser 1 ss smør 500 g jordbær 125 g rips ½ vaniljestang, frøene 2 ss sukker 1 ss maisenna

Havrecrumble 25 g hvetemel 75 g grove havregryn 100 g sukker 100 g kaldt smør ¼ ts salt 75 g hvit sjokolade

Til servering 800 ml vaniljeis

1. Sett ovnen på 200°. Smør en ildfast form med litt smør. Rens jordbær og rips. Del jordbærene i halve eller kvarte. Fordel jordbær og rips i den ildfaste formen. 2. Mos vaniljefrøene sammen med sukkeret, og bland det med maisennaen. Dryss sukkerblandingen over bærene, og vend rundt. 3. Havrecrumble: Smuldre hvetemel, havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene. Hakk sjokoladen grovt, og bland den sammen med crumblen. 4. Fordel crumble oppå bærene. Sett formen i ovnen i ca. 25 minutter, til crumblen er fin og gyllen. La crumblen avkjøles i minst 15 minutter før servering. 5. Servering: Den bakte bærmassen er lett flytende, så server desserten i dype skåler, og nyt den lune bærkompotten og den sprø crumblen sammen med en kule god vaniljeis.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer