Crumble med jordbær og rips 4 personer
Tid: 15 minutter Steketid: 25 minutter
Ingredienser 1 ss smør 500 g jordbær 125 g rips ½ vaniljestang, frøene 2 ss sukker 1 ss maisenna
Havrecrumble 25 g hvetemel 75 g grove havregryn 100 g sukker 100 g kaldt smør ¼ ts salt 75 g hvit sjokolade
Til servering 800 ml vaniljeis
1. Sett ovnen på 200°. Smør en ildfast form med litt smør. Rens jordbær og rips. Del jordbærene i halve eller kvarte. Fordel jordbær og rips i den ildfaste formen. 2. Mos vaniljefrøene sammen med sukkeret, og bland det med maisennaen. Dryss sukkerblandingen over bærene, og vend rundt. 3. Havrecrumble: Smuldre hvetemel, havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene. Hakk sjokoladen grovt, og bland den sammen med crumblen. 4. Fordel crumble oppå bærene. Sett formen i ovnen i ca. 25 minutter, til crumblen er fin og gyllen. La crumblen avkjøles i minst 15 minutter før servering. 5. Servering: Den bakte bærmassen er lett flytende, så server desserten i dype skåler, og nyt den lune bærkompotten og den sprø crumblen sammen med en kule god vaniljeis.
Vi bryr oss om ditt personvern
kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.