Oppskrift:

Knasende godt

Hvis man har en svakhet for is, kan man umulig motstå is med kandiserte valnøtter!

Hvis du ikke har ismaskin,
kan du sette den flytende
ismassen i fryseren og
røre i den jevnlig under
innfrysingen, så vil den
ikke krystallisere seg. FOTO: Mikkel Karstad
Hvis du ikke har ismaskin, kan du sette den flytende ismassen i fryseren og røre i den jevnlig under innfrysingen, så vil den ikke krystallisere seg. FOTO: Mikkel Karstad Vis mer
Publisert

Fløteis med kandiserte valnøtter

4 personer

Ingredienser Kandiserte valnøtter 30 g sukker 10 g smør 50 g valnøtter

Fløteis 2 dl helmelk 2 dl fløte 4 eggeplommer 100 g sukker 3–4 saltkorn

1. Kandiserte valnøtter: Varm forsiktig sukkeret i en panne til det smelter og begynner å ta farge. Vend smøret i sukkeret, og la det blande seg til en karamell. Vend valnøttene godt rundt i karamellen. Ta pannen av varmen, fordel valnøttene på et bakepapir, og la dem avkjøles. Deretter hakker du dem i små biter. 2. Fløteis: Varm opp melk og fløte. Pisk eggeplommer og sukker hvitt og kremete. Rør den varme fløteblandingen i eggekremen, så det blir en jevn og ensartet ismasse. Hell kremen tilbake i kjelen, og varm den opp under pisking til den tykner. Pass på så ismassen ikke blir for varm, for da vil den skille seg (den må ikke komme over 85°). 3. Ta kjelen av varmen, og la kremen avkjøles – først på kjøkkenbenken og deretter i kjøleskapet. Hell den kalde massen i en ismaskin, og kjør til den er kremete og fast. 4. Ta isen opp av maskinen, og rør i de hakkede, kandiserte valnøttene. Sett i fryseren, og la den sette seg litt.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer