Eplemuffins med ricotta og kanelcrumble
12 stk.Tid: 20 minSteketid: 25 min
Ingredienser150 g mykt smør150 g sukker1 ss vaniljesukker2 egg75 g marsipan100 g ricotta200 g hvetemel1 ½ ss bakepulver3/4 dl helmelk2 epler12 muffinsformer av silikon
Kanelcrumble30 g kaldt smør30 g sukker30 g havregryn30 g hvetemel1 ts malt kanel
Til servering2 dl crème fraîche lett
1. Skru ovnen på 190°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og kremete i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett grovrevet marsipan og ricotta, og pisk igjen.2. Bland mel, bakepulver og salt sammen i en annen skål, og rør det i deigen vekselvis med melken. Skyll eplene, skjær dem i små terninger, og vend dem i deigen.3. Kanelcrumble: Skjær smøret i små terninger, og smuldre dem sammen med sukker, havregryn, mel og kanel til en grov crumble. Fyll muffinsformene 2/3 opp med deig, og dryss kanelcrumble på toppen. Stek kakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gjennomstekte.4. Servering: Ta kakene ut av ovnen, og la dem avkjøles på en rist. Ta dem deretter forsiktig ut av muffinsformene, og server dem med litt crème fraîche.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger