Dessert

Knasende godt

De saftige små kakene er lette å bake, og eplene kan erstattes med for eksempel pærer eller blåbær.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Eplemuffins med ricotta og kanelcrumble

12 stk.Tid: 20 minSteketid: 25 min

Ingredienser150 g mykt smør150 g sukker1 ss vaniljesukker2 egg75 g marsipan100 g ricotta200 g hvetemel1 ½ ss bakepulver3/4 dl helmelk2 epler12 muffinsformer av silikon

Kanelcrumble30 g kaldt smør30 g sukker30 g havregryn30 g hvetemel1 ts malt kanel

Til servering2 dl crème fraîche lett

1. Skru ovnen på 190°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og kremete i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett 1 egg om ­gangen, og pisk godt ­mellom hvert egg. Tilsett grovrevet marsipan og ricotta, og pisk igjen.2. Bland mel, bakepulver og salt sammen i en annen skål, og rør det i deigen vekselvis med ­melken. Skyll eplene, skjær dem i små terninger, og vend dem i deigen.3. Kanelcrumble: Skjær smøret i små terninger, og smuldre dem sammen med sukker, havregryn, mel og kanel til en grov ­crumble. Fyll muffins­formene 2/3 opp med deig, og dryss kanel­crumble på toppen. Stek kakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gjennom­stekte.4. Servering: Ta kakene ut av ­ovnen, og la dem avkjøles på en rist. Ta dem deretter forsiktig ut av muffins­formene, og server dem med litt crème fraîche.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer