<strong>KOKOSGRYTE MED BLOMKÅLRIS:</strong> Sunn og god middag som kan skli rett inn som ny favoritt på fredagskvelden.  Foto: All Over Press
KOKOSGRYTE MED BLOMKÅLRIS: Sunn og god middag som kan skli rett inn som ny favoritt på fredagskvelden. Foto: All Over Press Vis mer

Middag

Kokosgryte med blomkålris

Denne lavkarbo-middagen blir fort en ny fredagsfavoritt!

Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Denne oppskriften er beregnet på antall personer: 3

Ingredienser

500 g kylling i terninger
1 fedd hvitløk
10 g frisk ingefær
1 rød chili
1 sitrongress
1 ss sesamolje
2 paprika
150 g gulrøtter
1 purre
1dl kokosmelk
1 ts salt
1 knivsodd pepper
100 g fløteost
1 blomkål

Tips: Kokosmelk er lurt å ha i huset. Du får kjøpt det på boks og i kartonger. Det er en fin erstatning for fløte, og gir god smak på gryter og supper.

Slik gjør du:

1. Hakk og stek hvitløk, ingefær, chili og sitrongress i oljen, tilsett kjøttbitene og stek dem brune.  

2. Skjær paprika i terninger og gulrot og purre i skiver. 

3. Tilsett grønnsakene sammen med kokosmelk, salt og pepper og la retten småkoke i 15 minutter, jevn den med fløteosten. 

4. Del blomkålen i mindre buketter og hakk dem opp i en food-processor til konsistensen likner grov bulgur. Gi den et oppkok i lettsaltet vann, la den renne godt av og server.

Du trenger ikke nøle med å bytte ut fredagstacoen med denne deilige retten. 

KOKOSGRYTE MED KYLLING: Smaker ekstra godt med blomkålrisen til! Foto: All Over Press
KOKOSGRYTE MED KYLLING: Smaker ekstra godt med blomkålrisen til! Foto: All Over Press Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer