Lag selv!

Konfekt på 15 minutter

På bare et kvarter kan du lage konfekt som er så fristende at den er spist opp før du vet ordet av det. Flaks at du kan lage en ny porsjon på en-to-tre!

Nougatbrudd med aprikos og puffet ris. FOTO: Winnie Methmann
Nougatbrudd med aprikos og puffet ris. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Tørkede kokosflak med kaffesjokolade

TID: 10 MINUTTER

Ingredienser
50 g mørk sjokolade
2 ts pulverkaffe
75 g tørkede kokosflak (for eksempel fra en helsekostbutikk)

Grovhakk sjokoladen. Smelt den i en skål over et sydende vannbad, men som ikke koker. Rør pulverkaffe inn i den smeltede sjokoladen. Dypp eller pensle den ene halv delen av hvert kokosflak med sjokolade, og la dem tørke på et bakebrett kledd med bakepapir.

Nougatbrudd med aprikos og puffet ris

TID: 15 MINUTTER
ANTALL: CA. 12 SKIVER

Ingredienser
150 g myk nougat
75 g tørket aprikos
10 g puffet ris

Smelt nougaten i en skål over vannbad på lav varme. Skjær aprikosene i små terninger. Spar et par aprikoser til pynt. Vend aprikosterningene og puffet ris i den smeltede nougaten. Kle en liten form med bakepapir, og fordel nougatmassen i formen. Pynt med aprikosskiver, og sett i kjøleskap til nougaten er stivnet. Skjær nougatbruddet i skiver, og oppbevar konfekten i kjøleskap til den skal serveres.

Snøtopper med cornflakes og mandelflak

TID: 10 MINUTTER
ANTALL: 12 STK.

Ingredienser
150 g hvit sjokolade
35 g cornflakes
50 g mandelflak
ev. 1 ts spiselig gullstøv til pynt

Grovhakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Bland cornflakes og mandelflak i en skål, og vend inn den smeltede sjokoladen. Fordel massen i små topper på et bakepapir, og dryss eventuelt med gullstøv. Sett i kjøleskap til sjokoladen er stivnet.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Marsipanbrød med sjokolade og appelsin

TID: 15 MINUTTER
ANTALL: 1 STK. (CA. 12 SKIVER)

Ingredienser
skall av 1 usprøytet appelsin
8–10 dråper appelsinolje
200 g marsipan
50 g mørk sjokolade

Riv appelsinskall, og spar litt til pynt. Bland appelsinskall og ­olje sammen med marsipan, og form massen til et avlangt marsipanbrød. Grovhakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Dekk marsipanbrødet med smeltet sjokolade, for eksempel ved å pensle det på, og dryss med appelsinskall. Sett i kjøleskap til sjokoladen er stivnet, og skjær deretter marsipanbrødet i skiver.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Karamellisert hvit sjokolade med flaksalt

TID: 5 MINUTTER
OVNSTID: 1–1 ½ TIME

Ingredienser
200 g hvit sjokolade
1 ts flaksalt + litt til pynt

Hakk sjokoladen. Fordel den i en ildfast form, og sett den i ovnen på 120° i 1 time. Sørg for at du rører godt rundt i sjokolademassen hvert 10. minutt. Massen vil begynne å korne seg, men vil deretter bli karamellisert og flytende. Bland flaksalt inn i sjokolademassen, og hell den i en form, for eksempel en silikonform, så den er lett å få ut. Dryss flaksalt på toppen, og la den bli avkjølt. Sett sjoko laden i kjøleskap til den er stivnet. Brekk eller skjær den kara melliserte sjokoladen i mindre biter, og server.

Fylte dadler med marsipan og pistasj

TID: 15 MINUTTER
ANTALL: 12 STK.

Ingredienser
12 tørkede dadler
50 g marsipan
25 g usaltede pistasjnøtter uten skall
150 g mørk sjokolade

Skjær et snitt på langs av hver daddel, og fjern steinen. Form små avlange stykker av marsipan, og stikk dem inn i dadlene der steinen lå. Trykk en pistasjnøtt ned i marsipanmassen i hver daddel, og lukk dadlene rundt marsipan massen. Hakk resten av pistasj nøttene, og spar dem til pynt. Hakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vann bad. Overtrekk hver daddel med smeltet sjoko lade, og legg dem på bakepapir. Dryss med hakkede pistasjnøtter, og la sjokoladen stivne.

Brente pekan nøtter med julekrydder

TID: 15 MINUTTER
ANTALL: 1 GLASS

Ingredienser
200 g pekannøtter
1 ½ dl vann
2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde

Bland alle ingrediensene i en stekepanne. Kok opp, slik at sukker og vann smelter sammen. Skru ned til middels varme, rør, og la blandingen småkoke til sukkermassen krystalliserer seg og blir tørr. Fortsett til sukkermassen har smeltet igjen og blitt blank og omslutter nøttene. Legg deretter pekannøttene utover et bakepapir. Sørg for at de ikke klistrer seg for mye sammen. La dem bli avkjølt før servering.

Peanøttsmørfudge med salte peanøtter

TID: 10 MINUTTER
ANTALL: 12 STK.

Ingredienser
2 dl kokosolje
2 dl peanøttsmør, gjerne crunchy
1 dl honning
50 g salte peanøtter
1 klype salt

Bland sammen kokosolje, peanøtt­ smør og honning i en kasserolle, og la blandingen smelte på middels varme til massen er jevn. Rør underveis, så det ikke svir seg. Ta kasserollen av varmen, og vend inn peanøtter og salt. Fordel massen utover et lite fat eller i en beholder kledd med bakepapir. Sett fudgen i fryseren i ca. 1 time til den er stivnet. Skjær deretter fudgen i firkanter, og server. Oppbevar den deretter i kjøleskap.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Rocky road med marsh mallows, cashew nøtter og tranebær

TID: 15 MINUTTER
ANTALL: 12 STK.

Ingredienser
150 g mørk sjokolade
50 g lys sjokolade
50 g tørkede tranebær
50 g minimarshmallows
50 g usaltede cashewnøtter

Grovhakk den mørke og den lyse sjokoladen, og smelt dem i hver sin skål over vannbad. Bland tranebær, marshmallows og cashewnøtter med smeltet mørk sjokolade, og hell massen ut på et lite fat eller en beholder kledd med bakepapir. Bruk en skje til å fordele smeltet lys sjokolade over massen, så det danner et fint mønster. Sett konfekten i kjøleskap til sjokoladen er stivnet. Skjær deretter sjokoladen i grove firkanter, og server.

Marsipankuler med lakris og hvit sjokolade

TID: 15 MINUTTER
ANTALL: 12 STK.

Ingredienser
100 g hvit sjokolade
150 g marsipan
4 ts lakrispulver
lakrisgranulat til pynt

Grovhakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Elt marsipan sammen med lakrispulver. Trill marsipanmassen til små kuler. Dypp dem i den smeltede sjokoladen. Legg dem på bakepapir. Dryss med lakrisgranulat mens sjokoladen fremdeles er fuktig. Sett konfekten i kjøleskap, så sjokoladen stivner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer