APPELSINKAKE MED RICOTTA: Ricotta er egentlig ikke en ost, men et myseprodukt. God er den uansett! Foto: All Over Press
APPELSINKAKE MED RICOTTA: Ricotta er egentlig ikke en ost, men et myseprodukt. God er den uansett! Foto: All Over PressVis mer

Ostekake

#Koselørdag: Appelsinkake med ricotta

Kaken blir frisk og god med smak av appelsin, men du kan også erstatte appelsin med saft og skall av sitron.

Denne kaken er glutenfri fordi det er brukt mandelmel i stedet for hvetemel. Husk å vaske sitrusfrukt godt før du bruker skallet. 

Appelsinkake med ricotta

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(ca. 10 biter)
125 g mykt smør
250 g sukker
korn av 1 vaniljestang
4 egg
250 g mandelmel
saft og skall av 1 appelsin
250 g ricotta
50 g mandelflak
melis
1. Sett ovnen på 160°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en bolle til en luftig masse. Pisk eggene, et i gangen og rør mandelmel og finrevet appelsinskall i med en skje. 
2. Vend ricotta i deigen. Fordel deigen i smurt form 24 cm i diameter og dryss med mandelflak.
3. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 45-50 minutter til overflaten er gyllen. Kjenn med en tynn strikkepinne om kaken er gjennomstekt. 
4. Press appelsinsaft over den varme, nystekte kaken og la den avkjøles helt i formen. Dryss over melis eller revet appelsinskall som pynt på kaken like før servering.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: