APPELSINMOUSSEKAKE: En kake som sier God Påske! Foto: All Over Press
APPELSINMOUSSEKAKE: En kake som sier God Påske! Foto: All Over Press Vis mer

Påskekake

#Koselørdag: Appelsinmoussekake

Frisk appelsinmousse og sjokoladebunn gjør denne kaken uimotståelig.

Publisert

Kremet moussekake med lekkert gelélokk. Denne kaken ser helt proff ut!

Appelsinmoussekake

(10–12 biter)
Bunn:
200 g mandelmasse/kransekakemasse
2 egg
3 ss kakao
50 g mørk sjokolade
Appelsinmousse:
4 gelatinplater
2 eggeplommer
1 dl sukker
125 g gresk yoghurt
finrevet skall av ½ appelsin 
1 dl appelsinsaft
2 ½ dl pisket krem
Gelé:
3 gelatinplater
2 dl appelsinsaft
2 ss sukker
Pynt:
ca. 2 appelsiner
mynteblader

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

1. Riv mandelmassen grovt, og rør den med ett egg av gangen. Sikt i kakao, og rør i hakket sjokolade.
2. Hell røren i en bakepapirkledd form, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
3. Legg alle gelatinplatene i kaldt vann i minst 7 minutter.
4. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis, vend i yoghurten.
5. Hell halvparten av appelsinsaften til moussen i en kjele. Varm opp og rør 4 av gelatinplatene ut i varm appelsinsaft. Tilsett resten av appelsinsaften. Avkjøl til det blir en tyktflytende konsistens. Bland eggedosisen i gelatinbladningen. Pisk fløten til luftig krem, men ikke for mye, og bland med resten. Hell moussen over bunnen, og sett den kjølig for å stivne. 
Gelé: Varm opp halvparten av appelsinsaften og sukker i en kjele. Ta kjelen av varmen, og legg i resten av gelatinplatene. Rør om til de løser seg. Hell i resten av appelsinsaften. La det avkjøles til en tyktflytende konsistens, og hell dette over kaken. La gelélokket avkjøles i kjøleskapet. 
6. Pynt kaken med appelsinskiver og noen friske mynteblader ved servering.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer