Her kan du lage ferdig mesteparten på forhånd, men den siste finishen i stekeovnen eller med brenneren må du gjøre rett før servering.
Blåbær ostekakebrûlée i glass(4 porsjoner)
150 g blåbær50 g sukker½ ts kanelsaft og skall av ½ sitron1 ss maisenna1 ss vann200 g kremost naturell1 ½ dl matyoghurt1 ts vaniljesukkerca. 6 havrekjeks, gjerne glutenfrie4 ss rørsukker sukker1. Ha blåbærene i en kjele sammen med 1 ss av sukkeret, kanel og sitronsaft. La det koke i ca. 5 minutter til bærene er bløte og saftige. Tilsett jevningen av vann og maisenna og rør til det tykner.2. Fordel blåbærene i 4 ildfaste porsjonsformer og la dem avkjøle i ca. 10 minutter. Hvis du har crème brûlée-brenner trenger du ikke ildfaste former.3. Imens blander du kremosten, yoghurt, vanilje, sitronskall og resten av sukkeret. Knus kjeksen og fordel den over bærene. Fordel deretter kremostblandingen over på toppen. La det stå kjølig i ca. 1 time.4. Varm stekeovnen til 250° og sett på grillelement. Fordel rørsukker over. Plasser formene under grillen og la det stå til sukkeret er smeltet og blitt gyllent. Eller bruk crème brûléebrenner og smelt sukkeret.5. Server gjerne med noen blåbær og et friskt mynteblad.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger