SCONES TIL FROKOST: Disse lager du ferdig mens frokostbordet dekkes. Foto: All Over Press
SCONES TIL FROKOST: Disse lager du ferdig mens frokostbordet dekkes. Foto: All Over Press Vis mer

Scones

#Koselørdag: Glutenfrie scones

Nybakte scones med marmelade og en kopp av favoritt-teen. Det er bare å nyte!

 Den store fordelen med scones er at deigen ikke trenger å heve, derfor blir de raskt ferdige. Her har vi brukt glutenfrie ingredienser, men du kan fin bytte ut med vanlig hvetemel og vanlige havregryn. 

Glutenfrie scones

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(12 stk.)
3 dl glutenfri melmiks fin eller grov
1 dl glutenfrie havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
50 g smør
1 ½ dl surmelk
1 egg
1. Sett ovnen på 250°. Bland sammen de tørre ingrediensene og smuldre i smøret. Rør i surmelk og egget. Form til 3 runde kaker på bakepapir på stekeplate, ca. 2 cm høye, og del hver runde kake i fire deler. Prikk med en gaffel.
2. Stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist og server dem nystekt med syltetøy og en kopp te eller kakao.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: