SCONES TIL FROKOST: Disse lager du ferdig mens frokostbordet dekkes. Foto: All Over Press
SCONES TIL FROKOST: Disse lager du ferdig mens frokostbordet dekkes. Foto: All Over Press Vis mer

Scones

#Koselørdag: Glutenfrie scones

Nybakte scones med marmelade og en kopp av favoritt-teen. Det er bare å nyte!

Publisert

 Den store fordelen med scones er at deigen ikke trenger å heve, derfor blir de raskt ferdige. Her har vi brukt glutenfrie ingredienser, men du kan fin bytte ut med vanlig hvetemel og vanlige havregryn. 

Glutenfrie scones

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(12 stk.)
3 dl glutenfri melmiks fin eller grov
1 dl glutenfrie havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
50 g smør
1 ½ dl surmelk
1 egg
1. Sett ovnen på 250°. Bland sammen de tørre ingrediensene og smuldre i smøret. Rør i surmelk og egget. Form til 3 runde kaker på bakepapir på stekeplate, ca. 2 cm høye, og del hver runde kake i fire deler. Prikk med en gaffel.
2. Stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist og server dem nystekt med syltetøy og en kopp te eller kakao.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer